Proizvodi

Promocije

Kvalitet

Blog

O nama

Lojaliti program

Kontakt

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

  Zdravlje digestivnog trakta

  Preparati za digestivni trakt

  Stomačni problemi su česti, kod svih uzrasta i oba pola. Mogu se javiti usled mnogobrojnih faktora i prate ih različiti simptomi. Najčešći stomačni problem je dijareja, ali takođe je usled nepravilne ishrane česta i opstipacija, kao i bolni grčevi u stomaku. Za većinu stomačnih problema postoji jednostavno rešenje. Suplementi protiv dijareje postaće vaši čarobni dodaci i prva linija odbrane protiv probavnih nevolja.


  Kada je potrebno uzimati suplemente protiv dijareje?

  Dijareja, bila ona akutna ili hronična, obično sa sobom nosi gubitak tečnosti, elektrolita i hranljivih materija iz organizma. Ove elemente potrebno je nadoknaditi kako bi se i telo i crevna flora vratili u balans.


  Suplementi protiv dijareje preporučuju se:

   

  • pre svakog putovanja u područja sa visokim rizikom od digestivnih problema. Osobama sa osetljivim digestivnim traktom svaka promena klime može izazvati smetnje crevnog sistema, pa je uzimanje probiotskih kapsula koje regulišu crevnu floru dobro rešenje.
  • ukoliko vas muči dijareja koja traje duže od nekoliko dana ili primetite znake dehidriracije poput suvih usta, vrtoglavice ili retkog pražnjenja bešike. Ako dijareju prate i simptomi kao što su temperatura, groznica ili bolovi u stomaku, posavetujte se sa lekarom kako bi vam u terapiju, pored proizvoda koji sadrže probiotike, uključio i konzumaciju tableta ili kapsula protiv dijareje
  • kod iritabilnih stanja crevne flore prouzrokovanim virusima, bakterijama i parazitima, lekovima ili nekim ozbiljnim oboljenjima.
  • kod lošeg varenja, čestih trovanja i sindroma nervoznih creva ili celijakije.
  • prilikom konzumacije anitibiotika u kombinaciji sa probiticima

   

  Većina dijareja je kratkotrajna ili akutna i nestaje nakon nekoliko dana. Međutim, kod nekih ljudi se razvije hroničan oblik, pa je neophodna lekarska dijagnostika. Najčešći pouzdan izvor i pogodno rešenje za ublažavanje akutne dijareje je uzimanje tableta koje se mogu kupiti bez recepta u gotovo svakoj apoteci.


  Kako olakšati tegobe usled lošeg varenja, dijareje i trovanja hranom?

  Ako ste se našli u situaciji koju prate tegobe lošeg varenja, dijareje ili trovanja hranom, ovi saveti će vam pružiti olakšanje:

   

  1. Održavajte hidrataciju: Dijareja izaziva gubitak tečnosti i elektrolita iz organizma koje je potrebno nadoknaditi. Trudite se da konzumirate dovoljno vode, čaja, napitaka sa elektrolitima ili instant supice kako bi se sprečila dehidratacija. Najbolje je tečnost uzimati u gutljajima, nikako naglo, jer se dijareja može pogoršati zbog naleta tečnosti.
  2. Vodite računa o ishrani: Ublažićete tegobe uzrokovane dijarejom ili trovanja hranom ukoliko uzimate blagu i lako svarljivu hranu kao što je kuvano povrće, pirinač, pire od banane ili krekeri. Izbegavajte tešku, začinjenu i masnu hranu koja može dodatno da uznemiri vaš probavni trakt.
  3. Uzimajte redovno probiotike: Probiotici su korisne bakterije koje povoljno utiču na zdravlje crevne flore. Napraviće ravnotežu bakterija u crevima, a dijareja će polako prestati.
  4. Anti-dijarejski lekovi: Kod duže i teže dijareje ili blagog trovanja hranom mogu da se uključe lekovi kao što su loperamid ili bizmut subcitrat. Naravno, uz lekarski savet i nadzor.
  5. Odmarajte se: Bilo da osećate posledice trovanja hranom, lošeg varenja ili vas samo muči blaga dijareja, važno je da se odmorite kako bi se telo oporavilo. Borba organizma može da bude iscrpljujuća, pa je nužno i dnevno odmaranje dok simptomi ne prođu.

  Najbolji suplementi za digestivni trakt u Strong Nature ponudi

  Aktivni ugalj je suplement koji je pokazao visoku efikasnost za detoksikaciju organizma. Tradicionalno se koristi za apsorpciju toksina u probavnom traktu, za ublažavanje simptoma trovanja hranom, nadutosti, kao i gasova.


  Strong Nature Aktivni ugalj


  Strong Nature aktivni ugalj u pakovanjima od 10 i od 30 kapsula slovi za jedan od najpopularnijih proizvoda na tržištu. Osim što brzo zaustavlja dijareju, detoksikuje creva, smanjuje nadimanje, grčeve, gasove, aktivni ugalj je poželjan i u terapiji trovanja hemijskim i biološkim supstancama.


  U situacijama predoziranja toksičnim supstancama, aktivni ugalj je prvi izbor, odobren od strane svetske zdravstvene organizacije za hitno lečenje. Deluje tako što vezuje za sebe otrovne čestice formirajući hemijske veze sa njima zahvaljujući svojoj velikoj specifičnoj površini. Sam aktivni ugalj se ne resorbuje iz digestivnog trakta, pa se samim tim metabolički ne razgrađuje, već se izbacuje preko stolice iz probavnog sistema.


  Aktivni ugalj je veoma blagotvoran kod mamurluka. Ukoliko ste preterali u uživanju alkohola, aktivni ugalj će pokupiti toksine koji vam stvaraju neprijatnu mučninu.


  Osim što skuplja toksine i izbacuje ih iz vašeg organizma, ovaj proizvod deluje na jačanje imuniteta i opšteg stanja organizma.


  Uzima se nekoliko puta dnevno, u zavisnosti od tegoba. Nećete pogrešiti ako uzmete više kapsula odjednom, 3-4 puta dnevno, ali ga pijte odvojeno od druge suplementacije i lekova jer može da smanji njihovu resorpciju. Odrasli mogu da ga piju u vidu kapsula, a deci mlađoj od 3 godine se daje razmućen u vodi, nikako u vidu tableta.


  Zato je poželjno da ga uvek imate u kućnoj apoteci ili u novčaniku ili tašni, kako biste bili spremni za iznenadne situacije gde god se nalazite. Strong nature aktivni ugalj od 30 kapsula, dugoročnije će pokriti vaše potrebe, dok pakovanje od 10 kapsula može biti praktično da ga svakodnevno nosite sa sobom.


  Strong Nature Glukomanan formula


  Glukomanan je najpoznatija priznata supstanca za kontrolu težine i nivoa holesterola, zvanično odobrena od strane EFSA. Dokazano smanjuje nivo glukoze i usporava njenu apsorpciju, snižava nivo holesterola, masti i teških metala koji napadnu creva.


  Strong Nature Glukomanan se pokazao efikasnim kod pacijenata sa dijabetesom tipa II.


  Kod gubitka telesne težine najbolji efekat se postiže ako se unese 3g glukomanana u 3 doze, pre obroka, dok za održavanje nivoa holesterola taj unos treba da bude oko 4g.


  Strong Nature Glukomanan
  nije lek, već dodatak ishrani koji je dobar izbor za sve koji žele da smanje telesnu težinu i regulišu nivo holesterola i glukoze, ali i za one koje muči konstipacija.


  Koliko dugo je potrebno piti tablete protiv dijareje?

  Akutna dijareja je obično kratkotrajna i lako se zaustavlja probioticima ili uzimanjem tableta koje brzo deluju i mogu se kupiti bez recepta. U većini slučajeva, tableta će odmah zaustaviti neprijatnosti koje je izazvala dijareja, ali će kod ozbiljnijih situacija biti potrebno da se produži terapija i konsultuje lekar.


  Preporuke za uzimanje tableta protiv dijareje uvek su naznačene na pakovanju i u uputstvu koje dolazi uz njih.


  Dijareja najčešće prestane za manje od dva dana ako se uzima aktivni ugalj i probiotik. Ako aktivni ugalj, probiotici i promene u ishrani ne pomognu odmah i diajreja se produži na više od dva dana, potrebno je obratiti se lekaru koji će utvrditi uzrok i možda uključiti antibiotsku terapiju.


  Da li deca smeju da piju preparate za digestivni trakt?

  Probavni sistem deteta nije u potpunosti funkcionalan kao kod odrasle osobe i potrebna mu je posebna pažnja.


  Deci se mogu davati određeni preparati za digestivni trakt i to isključivo oni koji su namenjeni specijalno za uzrast deteta. To uključuje probiotike i prebiotike, aktivni ugalj i određene enzime za varenje koje preporuči lekar.


  Anti-dijarejski lekovi u vidu tableta se takođe prepisuju deci kod koje dijareja traje duže od dva dana i koja znaju kako se guta kapsula.


  Suplementi za nadoknadu elektrolita su obavezni deo terapije kod dijareje i povraćanja naročito kod dece. U slučajevima dehidracije uzrokovane dijarejom, suplementi koji nadoknađuju elektrolite su korisni i nužni za brži oporavak deteta.


  Strong Nature u svojoj ponudi preparata za digestivni trakt nudi aktivni ugalj- prirodno, brzo i efikasno rešenje kod dijareje, gasova, nadutosti i mamurluka, kao i Glukomanan vlakno u proizvodu Appetite & weight control koje će vam pomoći ukoliko se duži period borite sa opstipacijom (zatvorom), a doprineće i održavanju vitke figure i smanjenja apetita.

  Važnost digestivnog trakta

  Digestivni trakt čine: usta, ždrelo, jednjak, želudac, dvanaestopalačno crevo, tanko crevo i debelo crevo. Digestivni trakt je složen sistem koji omogućava da se hrana uneta u organizam pretvori u energiju i hranljive materije neophodne za pravilno funkcionisanje.

   

  Problemi digestivnog trakta

  Problemi koji se javljaju usled lošeg varenja umnogome remete svakodnevno funkcionisanje. Najčešće su to dijareja, opstipacija, iritabilni kolon, dispepsija, čir na želucu, a mogu se razviti i teža stanja poput Kronove bolesti i karcinoma organa za varenje.

   

  Kako očuvati zdravlje stomaka?

  Za zdravlje digestivnog trakta potrebno je smanjiti unos masne, začinjene hrane, povećati unos tečnosti i namirnica koje sadrže vlakna. Kod prevencije i tretiranja problema, Aktivni ugalj je najbrža i najefikasna pomoć kod dijareja, nadutosti i gasova, ali i prva pomoć kod trovanja hranom.

   

  Paket Aktivni ugalj 3+1 GRATIS

  40 kapsula / 250 mg

  450,00 RSD

  PAKET 3+1 GRATIS / 4 pakovanja (40 kapsula) po ceni 3 pakovanja!

  **Ponuda će biti aktelna samo tokom jula**

   

  Strong Nature® Aktivni ugalj, 250 mg, 10 kapsula, je dijetetski suplement dobijen iz ljuske kokosovog oraha koji ima sposobnost adsorpcije (vezivanja) velikog broja supstanci organskog i neorganskog porekla, kao i gasova i njihovog izlučivanja iz organizma.

  Jedan je od naših najtraženih proizvoda i već 2 decenije lider među proizvodima slične namene.

  • Za brzo zaustavljanje dijareje (nakon 20-30 min dolazi do prestanka tegoba)
  • U terapiji hemijskih ili mikrobioloških-bakterijskih intoksikacija (trovanja)
  • Za detoksikaciju organizma
  • Kod nadimanja, grčeva i gasova u stomaku
  • Za smanjenje mamurluka


   

   

  Appetite & weight control - Glukomanan formula

  90 kapsula / 625 mg

  1.010,00 RSD

  Strong Nature® Appetite & weight control, Glukomanan formula, 90 kapsula, je dodatak ishrani na bazi glukomanana.

  • Glukomanan uz energetski restriktivnu dijetu doprinosi gubitku telesne težine
  • Glukomanan doprinosi održavanju normalnog nivoa holesterola u krvi

   

  Aktivni ugalj 30 kapsula

  30 kapsula / 250 mg

  385,00 RSD

  Strong Nature® Aktivni ugalj, 250 mg, 30 kapsula, je dijetetski suplement dobijen iz ljuske kokosovog oraha koji ima sposobnost adsorpcije (vezivanja) velikog broja supstanci organskog i neorganskog porekla, kao i gasova i njihovog izlučivanja iz organizma.

  Jedan je od naših najtraženih proizvoda i već 2 decenije lider među proizvodima slične namene.

  • Za brzo zaustavljanje dijareje (nakon 20-30 min dolazi do prestanka tegoba)
  • U terapiji hemijskih ili mikrobioloških-bakterijskih intoksikacija (trovanja)
  • Za detoksikaciju organizma
  • Kod nadimanja, grčeva i gasova u stomaku
  • Za smanjenje mamurluka

  Aktivni ugalj 10 kapsula

  10 kapsula / 250 mg

  150,00 RSD

  Strong Nature® Aktivni ugalj, 250 mg, 10 kapsula, je dijetetski suplement dobijen iz ljuske kokosovog oraha koji ima sposobnost adsorpcije (vezivanja) velikog broja supstanci organskog i neorganskog porekla, kao i gasova i njihovog izlučivanja iz organizma.

  Jedan je od naših najtraženih proizvoda i već 2 decenije lider među proizvodima slične namene.

  • Za brzo zaustavljanje dijareje (nakon 20-30 min dolazi do prestanka tegoba)
  • U terapiji hemijskih ili mikrobioloških-bakterijskih intoksikacija (trovanja)
  • Za detoksikaciju organizma
  • Kod nadimanja, grčeva i gasova u stomaku
  • Za smanjenje mamurluka

   

  Silimarin formula

  30 kapsula / Silimarin 300 mg + Maslačak 50 mg

  1.260,00 RSD

  **NOVO - USKORO U PRODAJI**

   

  Strong Nature® Silimarin formula, Silimarin 300 mg + maslačak 50 mg je biljni dodatak ishrani na bazi ekstrakta semena sikavice i korena maslačka precizno formulisan sa ciljem maksimalne iskoristljivosti aktivnih sastojaka namenjen očuvanja zdravlja i normalnoj funkciji jetre, poboljšanju varenja, detoksikaciji organizma i zaštiti od oksidativnog stresa.

  • Štiti ćelije jetre od oštećenja uzrokovanih toksinima, alkoholom, lekovima ili drugim štetnim supstancama
  • Regeneriše ćelije jetre i sprečava oksidativnu degradaciju masti
  • Smanajuje upalne procese u organizmu
  • Poboljšava funkciju varenja i iskoristljivost hranljivih nutrijenata, stimuliše proizvodnju i lučenje žuči
  • Snažan antioksidans: neutrališe slobodne radikale i štiti ćelije od oksidativnih oštećenja
  • Podstiče detoksikaciju organizma (eliminaciju toksina iz tela)

   

   

  Prikazano 5 od 5