Proizvodi

Promocije

Kvalitet

Blog

O nama

Lojaliti program

Kontakt

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

  Preparati za dijabetes i insulinsku

  Prema proceni SZO danas čak 9% svetske populacije boluje od dijabetesa, a ova podmukla bolest, od koje vremenom stradaju srce, mozak, bubrezi, oči i udovi, nalazi se na 8. mestu liste vodećih uzroka smrti na svetu.


  Šta je dijabetes, koji su osnovni tipovi, uzroci i simptomi i kako preparati za dijabetes utiču na prevenciju i razvoj bolesti, ključna su pitanja ovog zdravstvenog stanja.

   

  Adekvatna ishrana, umerena fizička aktivnost, smanjenje telesne težine i Strong Nature suplementi daju odlične rezultate u preventivi i kontrolisanju toka bolesti, drže nivo šećera u krvi pod kontrolom i omogućavaju vam kvalitetan život.

   

   

  Šta je dijabetes?

  Dijabetes - šećerna bolest (diabetes mellitus) spada u grupu hroničnih poremećaja metabolizma. Karakteriše ga hiperglikemija, povišen nivo glukoze (šećera) u krvi, što je rezultat poremećaja u radu pankreasa koji luči dovoljnu količinu hormona insulina.

   

  Dijabetes je jedno od najčešćih endokrinoloških oboljenja sa stalnom tendencijom rasta obolelih, a vremenom može da izazove niz ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su promene na koži, očne bolesti, kardiovaskularni problemi, bolesti bubrega, neplodnost, sindrom dijabetesnog stopala. Ipak, hiperglikemija se može držati pod kontrolom: promene u načinu života i inovativni lekovi za dijabetes obezbeđuju pacijentima sasvim normalan život.

   

  Osnovni tipovi, glavni uzroci i simptomi dijabetesa

  Postoje 2 osnovna tipa šećerne bolesti koji se međusobno znatno razlikuju, a zasebno se posmatra gestacijski dijabetes koji se javlja samo u trudnoći.

   

  • Diabetes Mellitus Tip 1 je zavisni oblik bolesti jer je pacijent zavistan od medikamentne terapije ceo život. Javlja se kod dece i mladih ljudi, često u doba puberteta, i samo 10% od ukupnog broja obolelih ima ovaj tip šećerne bolesti. Uzrokuje ga kombinacija genetske predispozicije i uticaj virusnih infekcija koji izazivaju imunološku reakciju koja kao rezultat ima smanjeno lučenje insulina u pankreasu. Simptomi dijabetesa 1 su veoma neprijatni i nastaju sasvim naglo: povećana diureza ( zlučivanje mokraće), noćno mokrenje kod dece, povećana žeđ, gubitak težine, zamagljenje vida, konstantan umor i opšta slabost organizma. U lečenju dijabetesa tipa 1 neophodno je uskladiti četiri faktora: adekvatna ishrana, fizička aktivnost, terapija insulinom i konstantna kontrola bolesti.
  • Diabetes Mellitus Tip 2 je nezavisni oblik bolesti i javlja se kod ljudi srednje i starije životne dobi. Ovaj tip šećerne bolesti je najčešći i zastupljen je kod 90% pacijenata. Razvoj bolesti počinje sasvim neprimetno i sporo, a uzrokuje ga genetska predispozicija i izloženost faktorima rizika – nepravilnoj ishrani, gojaznosti i preteranim sedenjem i nekretanjem. Simptomi su isti kao i kod dijabetesa tipa 1, ali bolest godinama može biti asimptomatska, zbog čega je stručnjaci i nazivaju podmuklim oboljenjem. S obzirom da pacijenti oboleli od dijabetesa tipa 2 uglavnom imaju dovoljno insulina, ali ga ne mogu vezati i pravilno iskoristiti, lečenje se bazira na dijeti, fizičkoj aktivnosti i medikamentnoj terapiji.

   

  U lečenju dijabetesa osnovni cilj je zadržati normalne vrednosti glukoze u krvi kako bi se prevenirale i sprečile eventualne posledice bolesti. Način lečenja zavisi od težine bolesti, uzrasta i opšteg stanja organizma pacijenta.

   

  Lečenje uvek obuhvata strogo kontrolisanu dijetu propisanu od strane lekara, prilagođen plan fizičkih aktivnosti i medikamentnu terapiju. Lekari smatraju da je ključ lečenja u držanju bolesti pod kontrolom, kao i u prevenciji koja je kod hiperglikemije veoma važna, a suplementi za dijabetes mogu mnogo pomoći i učiniti život pacijenta lakšim, komfornijim i kvalitetnijim.

   

  Najbolji preparati za dijabetes uključuju omega 3 masne kiseline, vitamin D, cink, hrom, selen i alfalipoinsku kiselinu.

   

   

  Najbolji preparati za dijebetes i insulinsku rezistenciju

  Višedecenijsko iskustvo i posvećenost prevenciji šećerne bolesti i očuvanju vitalnosti i zdravlja organizma rezultirali su preparatima koji u svom sastavu sadrže hrom i selen, kao i alfalipoinsku kiselinu, koji, kako u studijskom ispitivanju, tako i u praksi sa pacijentima, pokazuju odlične rezultate u lečenju dijabetesa. Zašto? Odgovor je jednostavan i nalazi se u prirodi.

   

  • Hrom, važan mikroelement koji aktivno učestvuje u mnogobrojnim procesima u organizmu, direktno utiče na očuvanje i unapređivanje zdravlja, a njegov deficit izaziva poremećaj metabolizma - smanjenu sposobnost korišćenja hranljivljivih sastojaka namirnica, smanjenu toleranciju na glukozu i nedovoljnu efikasnost insulina što dovodi do gojaznosti, insulinske rezistencije i konačno dijabetesa.
  • Selen, kao jedan od najmoćnijih prirodnih antioksidanasa, smanjuje nastanak oksidativnog stresa koji se povezuje sa mnogim bolestima savremenog doba, pa i dijabetesom, jer štiti ćelije organizma od negativnih uticaja slobodnih radikala.
  • Alfalipoinska kiselina je antioksidans koji aktivno učestvuje u metabolizmu ugljenih hidrata, masti i aminokiselina i direkno utiče na metabolizam šećera, promene na jetri i srcu i slabljenje mentalnih funkcija.

   

   

  Strong Nature suplementi za pomoć pri terapiji dijabetesa

  Aktivni sastojci u Strong Nature dijetetskim preparatima dokazano pomažu da se prevenira i spreči pojava hiperglikemije ukoliko spadate u rizičnu grupu, kao i da se ublaže komplikacije ako su vrednosti šećera u krvi već povećane i bolest dijagnostifikovana.

   

  • Strong Nature Hrom+Selen Max je precizno definisana formulacija za maksimalnu iskoristljivost hroma i selena bez štetnih efekata, a redovna upotreba preparata povećava efikasnost insulina kod dijabetesa i insulinske rezistencije, reguliše nivo šećera u krvi, normalizuje rad štitne žlezde, štiti organizam od oksidativnog stresa i jača imuni sistem.
  • Strong Nature Alfalipoinska kiselina je veoma efikasan dodatak u terapiji dijabetesa zbog jakog antioksidativnog efekta i činjenice da se rastvara i u mastima i u vodi, zbog čega dospeva do svakog organa i svake ćelije u organizmu. Preporučuje se dijabetičarima jer smanjuje rizik od razvoja komplikacija bolesti koje nastaju kao posledica dugotrajnog povišenog nivoa šećera u krvi.

  Šta je dijabetes?

  Dijabetes je hronična bolest koja nastaje kada pankreas ne luči dovoljne količine insulina ili kada ćelije našeg organizma nisu u stanju da ispravno reaguju na insulin i preuzmu glukozu iz krvi. Taj metabolički poremećaj se naziva Insulinska rezistencija (IR). Ukoliko se ne leči IR dovodi do predijabetesa, a predijabetes do dijabetesa tipa 2. Razlikujemo dva osnovna tipa dijabetesa, tip 1 i tip 2, i gestacijski koji se javlja u trudnoći.

   

  Koje komplikacije prouzrokuje?

  Hiperglikemija, ili povišen šećer u krvi vremenom vodi ka ozbiljnim oštećenjima srca, krvnih sudova, bubrega, vida i nerava. Kao najčešći uzročnici dijabetesa tipa 1 navode se infekcije, genetska sklonost i autoimune bolesti dok se za razvoj dijabetesa tipa 2 kao faktori rizika navode gojaznost, nezdrava ishrana, fizička neaktivnost i genetska predispozicija.

   

  Regulacija šećera u krvi

  Alfalipoinska kiselina je kofaktor u okviru dva enzima koji učestvuju u metabolizmu ugljenih hidrata, masti i aminokiselina. Studije ukazuju na povoljan efekat alfalipoinske kiseline kod komplikacija izazvanih dijabetesom. Hrom pikolinat doprinosi normalnom održavanju glukoze u krvi, tako što povećava efikasnost insulina. Glavna uloga insulina je da pomogne ćelijama da preuzmu glukozu iz krvi i iskoriste je kao energiju za vitalne funkcije. Ukoliko je njegova uloga poremećena, šećer se nagomilava u krvi, što dovodi do predijabetesa i na kraju dijabetesa tipa 2.

   

  -15%

  Magnezijum bisglicinat

  60 tableta / 100 mg Mg

  1.780,00 RSD 1.513,00 RSD

  1 TABLETA STRONG NATURE® MAGNEZIJUM BISGLICINAT SADRŽI:

  833 mg magnezjum bisglicinata, što je jednako 100 mg elementarnog magnezijuma

   

  Strong Nature® Magnezijum Bisglicinat (Helatni oblik magnezijuma) je dodatak ishrani proizveden po najvišim standardima kvaliteta namenjen poboljšanju fizičkih i psihičkih sposobnosti. Magnezijum se nalazi u obliku bisglicinata koji ima znatno veću bioraspoloživost u odnosu na citrat i oksid. Podržava rad i normalno funkcionisanje nervnog, mišićnog i kardiovaskularnog sistema.

  • Doprinosi smanjenju mišićne slabosti, umora, bolova i grčeva u mišićima
  • Preporučuje se sportistima i rekreativcima za poboljšanje performansi i
   pravilan rad mišića tokom intenzivnih treninga
  • Smanjuje napetost, nervozu i razdražljivost
  • Povoljno utiče kod anksioznosti i depresije
  • Preporučuje se kod nesanice, glavobolje i loše koncentracije
  • Učestvuje u održavanju zdravlja kostiju i zuba, prevenciji osteopenije i osteoporoze
  • Neophodan je u prevenciji i tretiranju hipertenzije, ateroskleroze i dijabetesa

  Paket Insulinska i Dijabetes

  260 kapsula / Dva meseca korišćenja

  2.180,00 RSD

  PREDNOSTI PAKETA

  • Zdravstveni benefiti sinergijskog delovanja dva proizvoda
  • Dva meseca korišćenja
  • Ušteda 480 RSD - Trajno niža cena
  • Besplatna isporuka na adresu

   

  Paket Insulinska i Dijabetes vam obezbeđuje idealnu podršku na putu oporavka i prevencije.

  Pored benefita kod insulinske rezistencije i prevencije dijabetesa, preporučuje se kao efikasan dodatak regularnoj terapiji dijabetesa.

   

  Strong Nature® Alfalipoinska kiselina i Hrom+Selen MAX, uz redovnu upotrebu

  ZAJEDNO DOPRINOSE:

  • regulaciji šećera u krvi
  • povećanju efikasnosti insulina kod dijabetesa i insulinske rezistencije
  • poboljšanju insulinske osetljivosti
  • smanjenju želje za slatkišima i sprečavanju prekomerne konzumacije hrane
  • otklanjanju simptoma kod sindroma policističnih jajnika
  • zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i poboljšanju opšteg zdravlja
  • za potrebe smanjenja rizika od razvoja bolesti koje nastaju kao posledica dijabetesa
  • pomoć kod komplikacija izazvanih dijabetesom, neuropatskih i kardiovaskularnih tegoba

  Hrom+Selen MAX

  60 kapsula / 200 µg + 100 µg

  760,00 RSD

  Strong Nature® Hrom+Selen MAX je dodatak ishrani precizno definisane formulacije kako bi iskoristljivost hroma i selena bila maksimalna, bez štetnih posledica po organizam. Upotreba preparata doprinosi:

  • povećanju efikasnosti insulina kod dijabetesa i insulinske rezistencije
  • regulaciji normalnog nivoa šećera u krvi
  • jačanju imunološkog sistema
  • zaštiti organizma od oksidativnog stresa
  • normalnom funkcionisanju štitne žlezde
  • povećanju plodnosti kod oba pola
  • smanjenju rizika od nastanka i razvoja policističnih jajnika
  • smanjenju i otklanjanju simptoma PCOS (sindroma policističnih jajnika)

   

  Alfalipoinska kiselina megapack, Paket 1+1 gratis

  100 + 100 kapsula / 200 mg

  1.900,00 RSD

  Strong Nature® Alfalipoinska kiselina megapack, paket 1+1 gratis (200 kapsula), je dodatak ishrani koji se preporučuje osobama sa simptomima dijabetičke neuropatije, retinopatije, nefropatije i izuzetan je antioksidans.
  Alfalipoinska kiselina je jedan od najpoznatijih antioksidanasa, jedinstvena po tome što je rastvorljiva i u masti i u vodi tako da dospeva do svakog organa i ćelije u organizmu, prolazi krvno-moždanu barijeru, pa tako deluje i na ćelije mozga.

  • Ublažava bol, peckanje, slabost, trnjenje prstiju nogu i ruku
  • Reguliše nivo glukoze (šećera) u krvi

   

   

  Prikazano 4 od 4