Proizvodi

Promocije

Kvalitet

Blog

O nama

Lojaliti program

Kontakt

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Alfa lipoinska kiselina –izvori, iskustva, cena i sve što treba da znate

Alfa lipoinska kiselina

Alfa lipoinska kiselina –izvori, iskustva, cena i sve što treba da znate

Alfa lipoinska kiselina je prirodan i sveobuhvatan antioksidant koji se nalazi u našem telu i hrani koju jedemo. Proces pretvaranja glukoze u energiju unutar ćelija našeg organizma može biti jako naporan, a alfa lipoinska kiselina pomaže da taj proces prođe glatko.


U nastavku teksta pokušaćemo da odgovorimo na sve što treba da znate - šta je uopšte alfa lipoinska kiselina, gde je sve ima, koja joj je cena i kakva su iskustva s ovim antioksidantom koji je toliko važan za naše zdravlje.

 

Šta je alfa lipoinska kiselina?

Alfa lipoinska kiselina je jedan od antioksidanata koji napada i neutrališe slobodne radikale i ostale suvišne materije koje „otpadnu“ prilikom pretvaranja hrane u energiju unutar našeg organizma.


Pošto je alfa lipoinska kiselina rastvorljiva i u masti i u vodi, ona može delovati u celom telu podjednako dobro. Neki od problema koje možemo rešiti, ili barem (značajno) umanjiti suplementacijom ovog antioksidansa su:

 • Manjak energije ili konstantan umor tokom dana
 • Česte upale
 • Slaba koncentracija
 • Slab imunitet
 • Oštećen nervni sistem koji dovodi do neuroloških problema
 • Problemi sa bubrežnim funkcijama

 

Alfa lipoinska kiselina se preporučuje kao:


-dodatak terapiji usled dijabetesa
-kod oboljenja nerava koje dovodi do trnjenja, peckanja, grčeva i bolova
-kod retinopatije i drugih oštećenja očne strukture
-kod oboljenja krvnih sudova i srca
-usled oporavka od moždanog udara, kod Alchajmerove bolesti i demecije


Njena primena je široka i ne čudi što u farmakološkom svetu njen značaj smatraju esencijalnim za celokupno ljudsko zdravlje.

 

Alfa lipoinska kiselina-izvori

Kada je u pitanju alfa lipoinska kiselina, u hrani je možemo pronaći baš u svakodnevnim namirnicama koje koristimo, kao na primer:

 • Meso (jetra, bubrezi i srce)
 • Riba
 • Žumanca
 • Spanać
 • Brokoli
 • Pečurke
 • Grožđe
 • Zeleni čaj

 

Svaka namirnica ima drugačije nivoe ovog antioksidanta, ali alfa lipoinska kiselina u hrani, kao uostalom većina minerala, vitamina ili drugih važnih nutrijenata, neće biti dovoljna niti uneta u odgovarajućoj meri kroz obroke. Zato je, pored izbalansirane ishrane i zdravih životnih navika, suplementacija koja sadrži alfa lipoinsku kiselinu preporučljiva kao jedini način da se zadovolje sve dnevne potrebe za ovim antioksidantima.

 

Alfa lipoinska kiselina-iskustva korisnika

Kada je u pitanju alfa lipoinska kiselina, iskustva nakon određenog vremena korišćenja suplemenata su izuzetno pozitivna. Korisnici su, pri primeni suplementacije u roku od par meseci primetili znatno poboljšanje u koncentraciji, pamćenju, količini energije i jačini imunog sistema, zapravo, u sposobnosti organizma da pruži adekvatan dogovor na viruse s kojima se susreće tokom sezonskih prehlada ili u periodima pojačanih alergena.


Međutim, iskustva korisnika koji vode dugogodišnju borbu da dijabetesom, uzimaju primat nad ostalim pozitivnim komentarima na račun alfa lipoinske kiseline.

 

alfalipoinska kiselina strong nature


Naime, određena istraživanja su pokazala da se upotrebom alfa lipoinske kiseline značajno utiče na progres bolesti. Pri ispitivanju, prikupljeni su podaci da je četvorogodišnji tretman sa 600 mg alfa lipoinske kiseline, kod blage do umerene distalne simetrične senzomotorne polineuropatije, rezultirao klinički značajnim poboljšanjem i prevencijom progresije neuropatskih oštećenja.


Koja je najbolja alfa lipoinska kiselina na tržištu?

Na trzištu postoji mnogo preparata sa alfa lipoinskom kiselinom u raznim dozama. Sve alfa lipoinske kiseline su vrlo slične, ali postoji par značajnih razlika koje treba uzeti u obzir pri odabiru adekvatne suplementacije:


- pojedine alfa lipoinske kiseline u sebi imaju dodatne sastojke
- postoje u različitim dozama po kapsuli
- pojedine se pakuju u gastro rezizstentoj kapsuli

Da biste bili sigurni da ste odabrali najbolju suplementaciju alfa lipoinske kiseline za sebe i svoje bližnje, uzmite navedene parametre u razmatranje, a mi ćemo vam predstaviti našeg lidera:

alfalipoinska kiselina strong nature 1+1 gratis


Strong Nature Alfalipoinska kiselina je proizvod koji u svom sastavu ima samo ovaj krucijalan antioksidans, bez dodatnih sastojaka.

Doza po kapsuli Strong Nature Alfalipoinske kiseline je 200 mg, što nam pruža mogućnost da je pijemo kao preventivu i kao antioksidans u dozi od 200 do 400 mg. Pored toga, može se koristiti i u dozi od 600 mg ili većoj, kao dopuna terapiji dijabetesa, uz konsultacije, ili po preporuci lekara. Maksimalne dnevne doze idu čak i do 1500 mg, ali se primaju intravenski isključivo uz medicinski nadzor u odgovarajućoj medicinskoj ustanovi.

Pored ovih benefita, uzmite u obzir i cenu proizvoda kako biste zadovoljili odnos cene i kvaliteta pri kupovini.

 

Alfa lipoinska kiselina- cena

Ovaj snažan antioksidans u apotekama možete kupiti u iznosu do 2 000 RSD. Cene variraju u zavisnosti od proizvođača i distributera.

Ako znamo da je na tržištu većina proizvoda alfa lipoinske kiseline visokog kvaliteta, na kraju će cena biti ta koja će doneti finalnu odluku pri kupovini. Upoređujući cene, donosimo vam jasnu računicu po kojoj se Strong Nature Alfalipoinska kiselina izdvaja kao optimalna i najpovoljnija ponuda na tržištu:

 

 • Cena pakovanja od čak 200 kapsula, koja vam je dovoljna za dva meseca (ukoliko pijete dnevnu dozu od 3 kapsule kao dopunu terapiji) košta 1855 RSD, uz to da su popusti i akcijska sniženja veoma česti i možete proizvod naručiti i po ceni od 1576 RSD.
 • Ako se pije preventivno, pakovanja traju od 100 do 200 dana. Ako pijemo 2 kapsule dnevno, što je 3 meseca i malo više, mesečna terapija košta oko 600 dinara, što je znatno isplativije u odnosu na konkurenciju.

 

Prednost ovog sjajnog proizvoda, pored cene i vrhunskog kvaliteta, je i što se može piti i kao preventiva i kao dopuna terapiji dijabetesa. Konsultujte se s vašim lekarom i za sebe odaberite najbolje.

 

Alfa lipoinska kiselina- upotreba

Upotreba ovog antioksidanta je prilično široka, jer deluje na dosta vitalnih organa. Postoji nekoliko učestalih problema koji se umanjuju korišćenjem alfa lipoinske kiseline, a evo i kako.

 

 • Kod dijabetesa, alfa lipoinska kiselina pomaže kod tegobe koje se javljaju kao posledica dijabetesa i utiče na poboljšanje kvaliteta života osoba sa dijabetesom.
 • Kod moždanog udara, ovaj antioksidans koji tkivo jako lako upija, služi da zaštiti nervno tkivo, a time vas dodatno štiti od razvitka demencije ili Alchajmerove bolesti.
 • Česte infekcije poput infekcije uha, ili grla, se mogu brže preležati uz povećani unos alfa lipoinske kiseline jer ona obnavlja i štiti oštećeno tkivo od napada slobodnih radikala i drugih štetnih materija.

 

Kapsule bi trebalo da se unose sat vremena pre ili dva sata nakon obroka, kako bi se alfa lipoinska kiselina iz hrane spojila sa onom iz tablete u idealnu sinergiju.

Poručite još danas svog saveznika u borbi protiv simptoma dijabetičke neuropatije, oboljenja srca, demencije i drugih zdravstvenih poteškoća. Osećajte se dobro i zdravo uz vaš Strong Nature.

porucite odmah strong nature alfalipoinska kiselina