Svi proizvodi

Jak imunitet

Zdravo srce

Digestivni trakt

Lepota i zdravlje

Stres i nesanica

Kosti i zglobovi

Dijabetes

Mršavljenje

Štitna žlezda

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Proizvodi

Promocije

Kvalitet

Blog

O nama

Lojaliti program

Kontakt

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Strong Nature antistres formula koja smanjuje uznemirenost

Strong Nature antistres formula koja smanjuje uznemirenost

Život posle pandemije virusa korona zasigurno neće biti isti nego pre. Svi smo se promenili dugoročno, a karantini i zatvaranja su loše uticali na naše mentalno zdravlje. Osim toga, sve češće čujemo najave dolazeće ekonomske krize, što nam, samo po sebi, stvara stres.

 

Zbog toga, želimo da vas upoznamo za suplementon koji smanjuje uznemirensot, stres i anksiozne napade.

 

Koji je sastav Antistres kapsule?


Osnovni sastojci koje ovaj suplement sadrži su: 5 HTP aminokiselina, ekstakt rodiole i šisandre i L teanin iz zelenog čaja.

5 HTP još nazivaju i prirodni hormon sreće, jer je ovo aminokiselina koju naš organizam sam proizvodi. Dobija se iz biljke Griffonia simplicifolia. Deluje tako što brzo podiže energiju, smanjuje osećaj zamorenosti, uznemirenosti i anksioznosti.

 

Ono što se u tom trenutku dešava u našem organizmu je podizanje serotonina (hormona sreće) na prirodan način. Povećanje ovog hormona dovodi do opuštenosti, smirenosti i osećaja ravnoteže i balansa. Osim toga, ovaj hormon utiče i na kontrolu apetita, posebno kada govorimo o pojavi emocionalnog prejedanja, koje se javlja zbog osećaja tuge, melanholije i sličnih stanja.

Rodiola i šisandra u vidu ekstrakta ovih biljaka, imaju funkciju da doprinesu fizičkom i mentalnom blagostanje osobe.

 

Rodiola, ili zlatni koren, poznata je od davnina, a kod nas je u širu upotrebu ušla najpre kod sportista, kojima je trebao brz mentalni i fizički oporavak. Istraživanja su pokazala da rodiola ima pozitivan uticaj na velike psihofizičke napore i stimulaciju nervnog sistema.

Šisandra dolazi iz kineske narodne medicine, gde se najčešće koristi kao “eliksir mladosti” odnosno jede se kao voće, kako bi koža bila blistava i mlada. Kod nas se najčešće koristi za mentalnu ravnotežu. Ona stimuliše nervni sistem ravnomerno, bez naglih prelaza, kao što je slučaj kod kofeina. Ova dva esktrakta u kombinaciji povoljno utiču na koncentraciju, mentalnu fokusiranost, podižu pažnju i ubrzavaju proces razmišljanja.

L teanin je aminokiselina koja se najčešće nalazi u zelenom i crnom čaju. Zbog toga, često kada popijemo ove čajeve osećamo se smirenije i rasterećenije. Pomaže u redukciji anksioznosti, stresa, ali i doprinosi normalnom ritmu spavanja.

Jedna studija je pokazala da L teanin može dovesti do smanjenja stresa i anksioznosti, kod ljudi koji se nalaze u ovim stanjima.

Pored toga, L teanin može poboljšati koncentraciju i pažnju i odlična je zamena za kofein. Funkcioniše na čitav organizam, daje mu energiju i smanjuje generalni umor.

Šisandra u kombinaciji sa zelenim čajem štiti ćelije od oksidativnog stresa.


Mentalni i fizički balans


Namena ovog suplementa je da doprinese smirenju kod napetih situacija, ali i da poboljša koncentraciju i povoljno utiče na psihofizičke sposobnosti. Ne preporučuje se upotreba u kombinaciji sa antidepresivima i lekovima za smirenje. Cilj je na prirodan način unaprediti stanje uma i tela, smanjiti anksioznost, napetost i uznemirenost.