Svi proizvodi

Jak imunitet

Zdravo srce

Digestivni trakt

Lepota i zdravlje

Stres i nesanica

Kosti i zglobovi

Dijabetes

Mršavljenje

Štitna žlezda

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Proizvodi

Promocije

Kvalitet

Blog

O nama

Lojaliti program

Kontakt

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Antistres formula za miran život

Antistres formula za miran život

Stres i neredovan san dovode do mnogobrojnih zdravstvenih problema, ali i otežavaju normalno funkcionisanje u toku dana. Oni mogu dovesti do povećane kilaže, neraspoloženja, melanholije, manjka koncentracije i brzine u radu.Strong Nature antistres formula za noć je osmišljena tako da pomogne organizmu da se umiri i opusti. Sastoji je od GABA (gama aminobuterne kiseline), melatonina, 5HTP i ekstrakta valerijane. Preporučuje se kod blage nervne napetosti i poremećaja spavanja.

 

Kako antistres formula pomaže?


Melatonin je hormon koji se luči u našoj hipofizi i on je zadužen za odmor, spavanje i zdrav san. On štiti naš organizam od slobodnih radikala, ili nakupljenih toksina u toku dana, tako što ih izbacuje dok mi spavamo.

 

Ako naš organizam nema normalno i očekivano lučenje melatonina tokom noći, to nam pokazuje tako što ne možemo da zaspimo. Lučenje melatonina sprečava televizor tokom noći, gledanje u ekran od telefona u krevetu, kafa, alkohol i cigarete pred spavanje, ali i mnogi drugi ometači.

Zbog toga se melatonin nalazi u našoj antistres formuli. On pomaže da brže zaspimo, a od izuzetne je pomoći ako putujemo i menjamo vremensku zonu, jer doprinosi tome da organizam ne primeti promenu vremenske zone.

5 HTP – aminokiselina koju još nazivaju i prirodni hormon sreće. Izuzetno je važna kod stanja uznemirenosti, stresa i anksioznosti. Ova aminokiselina podiže serotonin (hormon sreće) i organizmu daje mogućnost da se opusti i umiri.

5 HTP može pomoći kod blagih simptoma depresije, kod nekih ljudi. Neke od studija su pokazale da proizvodnja serotonina može pomoći u borbi protiv depresije. Osim toga, ova aminokiselina pospešuje proizvodnju melatonina, čime pomaže organizmu da se umiri i zaspi.

GABA (gama aminobuterna kiselina) – zastpuljena je najviše u mozgu i pomaže nam da se relaksiramo. Pomaže u otklanjanju simptoma stresa i smanjuje nervnu napetost. Glavna funkcija ovog sastojka je da maksimalno umanji stres i dovede telo i organizam u stanje opuštenosti i omogući preko potreban san.

Valerijana je biljka koja je već godinama u upotrebi za smirenje. Lekovitno dejstvo se nalazi u korenu, odnosno, najčešće se koristi ekstrakt korena.

Upotrebljavamo je kod poremećaja spavanja ili insomnije, kada želimo da je se rešimo na prirodan način. Njeni efekti se najčešće opisuju kao sedativni za nervni sistem.


Miran san


Ono što nam je svima potrebno i mnogo utiče na našu svakodnevnicu je san. Zdrav san razbistrava um i daje nam bolje kognitivne sposobnosti. Brže reagujemo na okolinu, imamo bolju koncetraciju i lakše rešavamo probleme.

 

Stres, anksioznost i simptomi depresije su sve više prisutni u našoj svakodnevnici i moramo se potruditi da ih svedemo na minimum kako bi održali miran san. Zbog toga je Strong Nature napravio jedinstvenu formulu koja doprinosi poboljšanju u oba slučaja.