Proizvodi

Promocije

Kvalitet

Blog

O nama

Lojaliti program

Kontakt

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Kako da se izborimo sa socijalnom distancom?

Kako da se izborimo sa socijalnom distancom?

Čovek je društveno biće. Potrebne su mu druge osobe kako bi sačuvao svoje mentalno zdravlje. Čovek ne može da preživi sam i nije sam sebi dovoljan. Potrebno mu je da komunicira, razmenjuje ideje, osećanja, misli.

 

Ipak, najezda koronavirusa od nas zahteva socijalnu distancu, do daljnjeg. A to je ono što nas najviše muči. Mi ne znamo koliko će ovo trajati, samo želimo da se završi što pre. CIlj svakome treba da bude da održi koliko-toliko normalan svakodnevni ritam i komunikaciju uz pomoć tehnologije. Pročitajte nekoliko saveta za vežbu mentalnog zdravlja.


Razgovaraj sa bliskim ljudima


To što trenutno ne možete da vidite vaše prijatelje, ne znači da ne možete da ih čujete. Video poziv sada može biti koristan i zabavan, posebno kada ga koriste stariji članovi familije koji na to nisu navikli. Mogućnosti su brojne – FaceTime, WhatsApp, Viber, Messenger, Skype i slično.

Pozovite i rodbinu koju dugo niste čuli, značiće i njima i vama. Ovo je idealno vreme da pozovete prijatelje sa kojima ste izgubili redovan kontakt, oni su se možda odselili i imaju brojne novosti za vas.

Takođe, dobar izvor zabave su i chat grupe, gde se možete dopisivati zajedno, kao da svi sedite na kafi.


Provodite kvalitetno slobodno vreme


Sada je trenutak da pogledate sve filmove koje ste želeli. Trudite se da to budu zabavni filmovi, kako biste malo skrenuli misli sa svetske epidemije koronavirusa. Jedna od zabavnih aktivnosti je i čitanje knjiga. One su neiscrpan izvor mašte i odličan način da se malo isključite iz stvarnosti koja u karantinu može da postane naporna i teška.

Negujte svoju kreativnost, crtanjem, slikanjem, slušanjem muzike. Ne dozvolite svojim čulima da otupe, niti da vas strah parališe.

Takođe, možete napraviti listu mesta koja želite da posetite kada se sve ovo završi, to će doneti lepe misli.


Vežbajte


Treniranje sada nije moguće u teretanama, pa je potrebno da se prilagodimo. Vežbanje je odličan način da izbacite negativnu energiju. To mogu biti bilo kakave vežbe koje nađete na Youtube-u. Od aerobika do treninga snage.

 

Mnogi fitnes instruktori sada na svojim kanalima predlažu kućnu zamenu za tegove, kako ne biste trošili novac na pravljenje privremene kućne teretane.

Ples je, takođe, jedan od sjajnih načina da se zabavite i skrenete negativne misli. Još bolje je ako trenirate zajedno sa drugaricama putem video poziva. Zabava je zagaranotvana.


Hranite se dobro


Balansirana i zdrava ishrana je sada ključna. Trudite se da se ne prejedate, ali ni da ne jedete premalo. Ako ste do sada imali normalne obroke u toku dana, nije dobro da sada napravite nezdrav presek i prekinete lanac obroka.

 

Jasno je da trošite manje energije nego kada izlazite iz kuće, ali je važno da ne jedete samo hleb, testenine i šećere, već da ishrana bude bogata povrćem i mesom.

Nemojte da zaboravite da konzumirate raznovrsnu ishranu i da se dobro hidrirate. Žitarice od celog zrna, jogurt i voće i dalje su odličan doručak ili večera. Mogu biti i užina ukoliko trenirate. Druga dobra stvar je što kuvanje skreće vašu pažnju od negativnih vesti, a vi postajete kulinarski ekspert.

 

Ojačajte imunitet


Uradite sve što je do vas kako se ne biste razboleli. Dakle, ne izlazite iz kuće osim kada je to neophodno, jedite dosta voća i povrća i uzimajte suplemente za ojačanje imuniteta. Oni će vam pomoći da imunitet bude jak i spreman da odgovori ukoliko se zarazite.

 

Virus traži slab organizam u cilju da razvije teško oboljenje, a kada je organizam jak, virus ne može da ga nadjača.To će pomoći i vašem umu da se izbori sa trenutnim stanjem.

Čuvajte se i budite zdravi.