Svi proizvodi

Jak imunitet

Zdravo srce

Digestivni trakt

Lepota i zdravlje

Stres i nesanica

Kosti i zglobovi

Dijabetes

Mršavljenje

Štitna žlezda

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Proizvodi

Promocije

Kvalitet

Blog

O nama

Lojaliti program

Kontakt

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Aktivni ugalj + probiotik – savršen spoj za bezbrižno letovanje

Aktivni ugalj + probiotik – savršen spoj za bezbrižno letovanje

Putovanje i promena mesta daju umu novu snagu, govorio je Seneka. Svakome bi trebalo odrediti da putuje s vremena na vreme, smatrao je Meša Selimović. Putovanja obogaćuju život novim iskustvima i uspomenama, radoznalost održavaju budnom, čine nas srećnijim, pomažu da uspostavimo svakodnevicom narušen balans. Ali mogu i da poremete jednu drugu ravnotežu – onu između dobrih i loših bakterija u crevnoj flori.


KADA SE RAVNOTEŽA NARUŠI


Umor zbog putovanja, promena dnevne rutine, namirnice na koje nismo navikli ili bakteriološki neispravna voda utiču na smanjenje broja korisnih i povećanje broja patogenih bakterija što za posledicu ima stomačne probleme. Da li znate da putnička dijareja zadesi svaku treću osobu koja promeni sredinu?

 

Kako biste smanjili njen rizik, uzimajte probiotik pet dana pred put, a neka vam bude pri ruci i na odmoru. Uspostavljajući ravnotežu crevne mikroflore, probiotik doprinosi dobrobiti opšeg zdravlja. Šta još može poboljšati varenje?


ISHRANA


Voće, povrće, žitarice, sve vrste orašastih plodova i semenki, mahunarke obiluju vlaknima. Upravo su ona zaslužna za bolje varenje, ali i za duži osećaj sitosti. Hrana bogata vlaknima je ujedno bogata prebioticima kojima se hrane probiotici (dobre bakterije) i zahvaljujući njima se razmnožavaju. Međutim, neke od namirnica iz ove grupe poput mahunarki, kupusa, brokolija, patlidžana, kelja…mogu izazvati nadimanje i gasove.

 

Razlog više da na odmor obavezno ponesete Strong Nature savršen spoj – AKTIVNI UGALJ + PROBIOTIK. Aktivni ugalj olakšava stomačne probleme 20-30 minuta nakon upotrebe, a pomaže i kod mamurluka.


VODA


Voda ne samo da najbolje gasi žeđ u vrelim letnjim danima već olakšava kretanje hrane kroz probavni sistem i aktivira dijetna vlakna iz hrane. Ako pomnožite svoju težinu sa 35 ml saznaćete koliko tečnosti treba da unesete tokom dana. Zato neka vam flašica vode uvek bude pri ruci, ali i namirnice sa visokim sadržajem vode – lubenica, dinja, bobičasto voće, citrusi, paradajz, krastavci, zeleno lisnato povrće…


AKTIVAN ODMOR


Stil života koji podrazumeva mnogo sedenja ima loš uticaj na varenje. Odmor je prilika da spojite korisno i lepo. Šetajte i vozite bicikl istražujući lepote mesta koje ste izabrali za svoju letnju oazu. Plivajte, oprobajte se u adrenalinskim ili sportovima na vodi, vežbajte akvabik ili jogu na plaži…mnogo je mogućnosti za aktivan i nezaboravan odmor.

Sve spremno za polazak? Proverite da li je tu i vaš Strong Nature saputnik koji će se pobrinuti za zdrav stomak i dobro varenje na letovanju. Srećno putujte i učinite osmeh svojim saveznikom u dobrom letnjem provodu!