Svi proizvodi

Jak imunitet

Zdravo srce

Digestivni trakt

Lepota i zdravlje

Stres i nesanica

Kosti i zglobovi

Dijabetes

Mršavljenje

Štitna žlezda

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Proizvodi

Promocije

Kvalitet

Blog

O nama

Lojaliti program

Kontakt

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Aktivni ugalj - za detoksikaciju, stomačne tegobe i još mnogo toga

Aktivni ugalj - za detoksikaciju, stomačne tegobe i još mnogo toga

Organizam ima svoj mehanizam za čišćenje od toksina, međutim kada on nije u mogućnosti da isprati užurbanost svakodnevice, dobra stvar je da mu možemo pomoći. I to vrlo jednostavno – koristeći aktivni ugalj za detoksikaciju.


Brz tempo života, nepravilna ishrana, nedostatak sna, stres samo su neki od mnogobrojnih faktora koji utiču na naše zdravlje. Obaveze nam ne dozvoljavaju da se u kontinuitetu pridržavamo zdravih navika i onda pomenuti faktori, u početku neprimetno, a zatim i sa vidljivim posledicama, uzimaju danak. Zbog toga je vrlo važno povremeno izvršiti detoksikaciju. Osloboditi se suvišnog, štetnog, opterećujućeg.


Aktivni ugalj ima medicinsku upotrebu hiljadama godina unazad. Lekovita svojstva ovog prirodnog preparata prvi put su dokumentovana još na egipatskim papirusima. Zbog svoje široke primene, vrlo je popularan u medicini, ne samo u službi izbacivanja toksina iz tela, već i za stomačne tegobe, za lepotu i negu i još mnogo toga.


U nastavku teksta vas čekaju odgovori na pitanja koja biste najverovatnije postavili svom farmaceutu- šta je aktivni ugalj, upotreba koju ima i šta sve može da učini za lepotu i zdravlje našeg tela.

 

Šta je i čemu služi aktivni ugalj?

Aktivni ugalj je sprecijalno tehnološki procesuiran ugalj koji se zagreva uz prisustvo mnogobrojnih gasova. Primenom tih gasova, umnožava se površina uglja i on dobija mnošto otvora u kojima ima cirkuliše vazduh. Primena ovog praha koji uživa veliko poverenje je vrlo raznolika. Kad je u pitanju aktivni ugalj, upotreba je učinkovita za:

  • čišćenje kože
  • za izbeljivanje zuba, uklanjanje lošeg zadaha i bolesti desni
  • za dijareju ili kod trovanja hranom
  • za nadutost 
  • za bol u stomaku i mučninu 
  • za smanjenje lošeg holesterola (LDL).
  • I jedna od vrlo bitnih uloga aktivnog uglja jeste detoksikacija

 

Aktivni ugalj za čišćenje organizma

Brojni toksini uzrokuju alergijske reakcije, dovode do oksidativnog stresa i narušavaju imunu funkciju organizma što se odražava i na kognitivnu funkciju, funkciju jetre, bubrega, digestivnog trakta.

 

Aktivni ugalj vezuje za sebe štetne materije kao magnet, pa se zajedno sa njima, putem stolice, eliminiše iz organizma. Ne rastvara se u našem organizmu već se zadržava isključivo u želucu odakle za sebe vezuje sve otrove i izbacuje kroz stolicu.

 

Aktivni ugalj za mamurluk

Detoksikacija je našem organizmu preko potrebna. Čišćenje i detoksikacija često asociraju na detoksikaciju od alkohola. Aktivni ugalj deluje i kao pomoć protiv mamurluka jer vezuje za sebe toksine i pruža olakšanje. Ipak, njegova osnovna primena kad je detoksikacija u pitanju, usmerena je ka pročišćavanju i poboljšanju opšteg stanja organizma, a ne ka lečenju od mamurluka.

 

Način upotrebe

Aktivni ugalj u prahu radi prečišćavanja organizma možete koristiti 7 dana, tako što ćete jednu do dve kašičice rastvoriti u vodi i popiti. Pošto može da smanji resorpciju mnogih hranljivih sastojaka, dijetetskih suplemenata i lekova, potrebno je primenjivati ih odvojeno u razmaku od bar 2 sata.


S obzirom da se, nakon unošenja, ne apsorbuje u naš organizam već ostaje unutar želuca i creva, preporučuje se odmah nakon trovanja hranom, konzumiranja veće količine hrane ili onih namirnica koje izazivaju nadutost stomaka.


U trenucima kada vas muči stomačni virus praćen dijarejom, kad se pitate- šta popiti za bolove u stomaku, znajte da je aktivni ugalj odgovor koji će vam brzo doneti rešenje.


Aktivni ugalj u prahu sinonim je za brzo čišćenje, stoga je najbolje tako ga konzumirati i naći mu adekvatnu primenu u svakodnevnici. Za uklanjanje toksina iz tela, sa kože ili naslaga sa zuba, ovaj verni pomagač biće vam uvek pri ruci kad poželite da se rešite nečistoća koje napadaju vaše telo, bilo spolja, bilo iznutra.


Izbegavajte nasumične tablete za bolove u stomaku, detoksikaciju i nadutost stomaka. Neka aktivni ugalj, u prahu ili kapsulama, postane deo vaše kućne apoteke. Ponesite ga na odmor da biste bili bezbrižniji. Pomozite sebi da se osećate bolje, lepše i lakše u svojoj koži, a svom organizmu obezbedite čišćenje na najbezbedniji i najučinkovitiji način.