Proizvodi

Promocije

Kvalitet

Blog

O nama

Lojaliti program

Kontakt

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Kako da napravite masku od aktivnog uglja za čišćenje lica

Kako da napravite masku od aktivnog uglja za čišćenje lica

Žene često muče muku sa problematičnim licem. Bubuljice nisu retka pojava ni u kasnijim godinama, jer veliki deo dana nosimo šminku, nanosimo veliku količinu proizvoda, što začepljuje pore.

 

Osim toga, i samo zagađenje koje je u našoj zemlji eskaliralo poslednjih godina, značajno šteti licu i izaziva reakcije na njemu. Zbog toga samo odlučili da vam detaljno prikažemo kako vam aktivni ugalj može pomoći u čišćenju u detoksikaciji kože lica.


Proširene pore? Zbogom!


Proširene pore i mitiseri su često jedna od glavnih boljki žena. Mitiseri su u stvari mikročestice prljavštine koje se skupljaju u porama i narušavaju izgled lica. Kako tu pomaže naš čudesni crni prah?

Aktivni ugalj je poznat kao detaljan čistač organizma, kao rešenje kada imate problem sa stomak, mučnine i povraćanje. Na sličan način deluje i na spoljašnje prljavštine. Kada ga nanesete na kožu, ponaša se kao sunđer. Upija višak sebuma sa kože i duboko prodire u pore, čisti ih, bez ceđenja i ikakvog pritiskanja lica.

Osim toga, maska od aktivnog uglja će raditi i blagu eksfolijaciju lica, odnosno, nežno će uklanjati izumrle ćelije kože i tako osvežiti lice i učiniti ga slinekastim, bez nepravilnosti. Ona smanjuje i upalne procese, poput bubuljica i svraba na licu, a može i ublažiti ožiljke od velikih akni.


Crna maska za lice


Pre nekoliko godina svi su poludeli za crnom maskom za lice, što je dovelo do toga da mnogi kozmetički brendovi izbace peel off maske, kako bi bili u trendu. Mnoge od tih maski nisu bile delotvorne, a neke su čak pravile štetu, umesto korist.

Masku od aktivnog uglja možete napraviti sami kod kuće i biti sigurni šta ste unutra stavili i da vam ništa ne može oštetiti lice. Hemijski proizvodi za lice mogu biti odlični kada ih naprave stručnjaci u cilju da zaiste reše problem na licu. Ipak, mnogi kozmetički brendovi više novca troše na pakovanje nego na brigu o sastavu, pa moramo veoma da vodimo računa šta kupujemo.

 

Ukoliko želite bezbednu masku, napravljenu od prirodnih sastojaka i takvu kozmetiku preferirate, onda je maska od aktivnog uglja pravi izbor za vas. Takođe, ako ste zaboravili svoje kozmetičke preparate, a otišli ste na putovanje, ne treba da bacate mnogo novca kako biste kupili ponovo sve novo.

 

Prirodna maska od aktivnog uglja je odlična zamena, koja će prijati vašem licu dok ste na odmoru ili poslovnom putovanju.


Kako se pravi maska od aktivnog uglja?


Ovaj recept je veoma jednostavan. Sve što vam je potrebno je:

aktivni ugalj


zelena glina


voda


Ne postoji jednostavniji spisak recepata od ovog. Za jednu masku će vam biti potrebne dve kapsule aktivnog uglja, koje trebpa da pomešate sa isto toliko gline. Na sve to dodajte nekoliko kapi vode, maksimum pola jedne supene kašike. ovu smesu treba dobro promešati, da nema grudvica, već da bude skroz glatka.

Pre nanošenja maske, potrebno je temeljno očistiti lice. Predlažemo da to uradite najpre otapanjem svih nečistoća kremom za skidanje šminke, a nakon toga umijte se gelom za pranje lica. Osušite lice čistim peškirom i temeljno nanesite masku. Sloj ne treba da bude predebeo, da bi se maska lepo osušila. Posle 20ak minuta, isperite masku sa lica i nanesite kremu.

Obavezno nam javite kad probate recept!