Svi proizvodi

Jak imunitet

Zdravo srce

Digestivni trakt

Lepota i zdravlje

Stres i nesanica

Kosti i zglobovi

Dijabetes

Mršavljenje

Štitna žlezda

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Proizvodi

Promocije

Kvalitet

Blog

O nama

Lojaliti program

Kontakt

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Ulje žutog noćurka - za šta se koristi i šta sve leči

Ulje žutog noćurka - za šta se koristi i šta sve leči

Žuti noćurak je biljka koja je nastala u severnom delu Amerike, veoma davno. Ulje žutog noćurka dobija se iz semena ove biljke, a starosedeoci su ga koristili za upalne procese na koži, bolove u grlu, probleme sa varenjem kao i mnoge druge zdravstvene tegobe.


Njena zaceljujuća svojstva dolaze iz biljnog ulja, tačnije iz semena koje sadrži 25% linolne i gama-linolenske kiseline, iz grupe omega 6 masnih kiselina.


Danas se ulje žutog noćurka koristi kao suplement u najvećoj meri, ali ima i mnoge druge primene. U nastavku pročitajte za šta sve možete koristiti blagodeti ovog ulja.

 

Ulje noćurka - za šta se koristi?

Ulje ove lekovite biljke možete iskoristiti za negu kože, posebnu negu lica, kako u letnjim tako i u zimskim mesecima, za tretmane raznih vrsta ekcema, za predmenstralne tegobe, probleme u menopauzi, kao i za jačanje imuniteta.

 

Ulje žutog noćurka za kožu

Gama-linolenska kiselina koju poseduje ulje žutog noćurka značajno smanjuje upalne procese na koži i ima antiupalno dejstvo. Zbog toga je odličan izbor ako vas muče bubuljice. Savetuje se redovno uzimanje ovog suplementa, kako biste pomogli koži da se dugoročno reši bubuljica, akni, viška sebuma i problema zapušenih pora.

 

Ako imate lokalnu upalu ili crvenilo na koži, onda se savetuje lokalna primena ovog ulja. Nežnim umasiravanjem ulja na upalno mesto, pomoći će da se crvenilo umanji.

 

Ulje žutog noćurka za ekcem

Mnogima je ulje žutog noćurka pomoglo u borbi sa ekcemom i atopijskim dermatitisom. Ovo su uporna i složena oboljenja kože koja iziskuju dermatološko lečenje, kako se ne bi dodatno pogoršala situacija.

 

Gama-linolenska kiselina obnavlja epidermis i pomaže bržem zaceljivanju kože, odnosno, vraćanju u zdravo stanje. Stoga se posavetujte sa vašim dermatologom da u dnevnu rutinu nege uvrstite ovo ulje koje će vam pomoći da sanirate probleme na koži i smanjite crvenilo, svrab i perutanje usled ekcema.

 

Ulje žutog noćurka za lice

Osim što pomaže kod promena na koži, redovno uzimanje ulja žutog noćurka doprinosi hidrataciji i jedrini kože, kao i njenoj elastičnosti. Tačno je da su koži potrebni tretmani nege kako bi imala sve navedene karakteristike, ali je potrebno hraniti i iznutra suplementima koji će je okrepiti i doprineti zdravom i blistavom izgledu kože.


Suplementacija će vam pomoći da na kvalitet kože lica delujete iznutra a da spolja dobijete potrebnu hidrataciju i podstaknete stvaranje kolagena čija proizvodnja u telu s godinama znatno usporava i slabi

 

Žuti noćurak - tablete za probleme sa menopauzom, cistama i PMS-om

Strong nature kapsule od zutog nocurka sa casom vode na stolu.

 

Žuti noćurak je zaista potreban svakoj ženi. Većinu žena muči PMS, bolne menstruacije, napete grudi, bolovi u glavi ili samo nervoza i razdražljivost. Dobra vest je da ovi simptomi mogu da nestanu uz redovno uzimanje ovog suplementa.


Tokom PMS-a, usled naleta hormona, često osećamo neobjašnjivu tugu i razdražlivost koje nemaju uporište u realnosti. Razlog može biti osetljivost na prolaktin koji je pojačan pred ciklus. Ulje žutog noćurka deluje tako što neutrališe prolaktin i sprečava pojavljivanje neprijatnih simptoma.


Ovaj suplement može značajno smanjiti bolove u grudima tokom PMS-a. U tom procesu znatno pomaže i vitamin E koji kombinujemo sa uljem ove fantastične biljke. Preporučuje se redovna upotreba tokom 6 meseci, nakon čega se očekuju vidljivi rezultati i promene.

 

Valunzi i ciste idu u zaborav

Pored neutralisanja simptoma PMS-a, suplementi na bazi noćurka smanjuju i napade vrućine koji se često javljaju u menopauzi. Mnoge dame svedoče da su rešile ove simtome ili su značajno smanjile njihovo trajanje, ali i intenzitet uz ulje žutog noćurka.


Iskustva pokazuju da je suplementacija na bazi ove biljke vrlo pogodna za rešavanje naglih promena raspoloženja prilikom menopauze, naleta vrućine i drugih neprijatnih simptoma.


Pored toga, često dame uzimaju ulje žutog noćurka za ciste jer studije pokazuju da omega 6 masne kiseline koje poseduje ova biljka, na duže staze smanjuju postojeće i preventivno deluju na pojavu novih cista na jajnicima.


Žuti noćurak, kapsule zapravo, zovu se još i Epobalans, od skraćenice EPO koja na engleskom znači ulje žutog noćurka.


Strong Nature iz prirode prikuplja najbolje za vas. Suplementacija od žutog noćurka, kao i mnogobrojni drugi suplementi za jak i zdrav organizam, čekaju vas na našem sajtu.