Svi proizvodi

Jak imunitet

Zdravo srce

Digestivni trakt

Lepota i zdravlje

Stres i nesanica

Kosti i zglobovi

Dijabetes

Mršavljenje

Štitna žlezda

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Proizvodi

Promocije

Kvalitet

Blog

O nama

Lojaliti program

Kontakt

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Kako da pobedite PMS – olakšajte sebi!

Kako da pobedite PMS – olakšajte sebi!

Teško vam je da ustanete, razdražljivi ste i pod stresom, a telo vam je naročito osetljivo. PMS ili predmenstrualni sindrom je medicinski problem, koji traje 7 do 14 dana, pre menstrualnog ciklusa i u zavisnosti od osobe manje ili više je neprijatno.

 

Glavni krivac za ovakvo stanje je hormonski disbalans, a mi vam donosimo 5 načina kako da sebi olakšate ove dane.


Ishranom do seratonina


U ovom vremenskom razdoblju naročito žudimo za različitom hranom, a posebno slatkišima. Ovo je fiziološka potreba do koje dolazi jer se nakon ovaluacije u krvnim zrncima javlja pojačana aktivnost insulina koja dovodi do veće želje za prostim šećerima i masnom hranom.

 

Kako biste ovaj problem efikasno rešili, najbolje je da u ovom periodu jedete kvalitetne ugljene hidrate (žitarice od punog zrna, pečeni krompir i testeninu). Takođe, ne zaboravite da ishranu obogatite i namirnicama koje su bogate proteinima.


Lagani međuobroci i čaša jogurta


Već pomenutu pojačanu želju za hranom u PMS-u, mogu nadomestiti lagani međuobroci. Izaberite koštunjavo voće, banane, narandže i jogurt jer će vam vratiti dobro raspoloženje i ublažiti neprijatne simptome. Takođe, crna čokolada je bogata magnezijumom i gvožđem pa može biti odličan dodatak užini. Smatra se da žene koje redovno piju šoljicu mleka pred spavanje u ovom periodu imaju znatno blaže simptome PMS-a.


Redovan san


Kratak i loš san utiče na sve aspekte zdravlja. Često je uzročnik pojačanog stresa, dekoncentracije i hormonalnog disbalansa. Takođe, nedostatak sna često može dovesti do dužih ciklusa i povećanja stresa. Potvrđeno je da dobar san, od 7 do 8 sati, poboljšava pamćenje, kreativnost i koordinaciju, utiče na zdravlje srca, i jača intelektualane i fizičke sposobnosti. Ako imate neredovan san, često se budite ili teško zaspite pomoć vam može pružiti preparat na biljnoj bazi Deep sleep melatonin.


Izbegavajte previše kafe i alkohola


Kafa i alkohol će vas učiniti dodatno razdražljivim u ovom periodu. Savet stručnjaka je da ovh nekoliko dana smanjte unos i napitaka sa kofeinom i alkohola. Umesto druge i treće šoljice kafe odaberite biljne čajeve poput kamilice, nane i haljdučke trave.


Umesto analgetika – Ulje žutog noćurka!


Umesto antiinfalmatornih lekova i anelgetika opredelite se za prirodno rešenje u vidu biljke žuti noćurak. Za ovu biljku je već dugi niz godina poznato da pozitivno deluje na ublažavanje simptome PMS-a i bolnih menstruacija. Strong Nature Ulje žutog noćurka sa vitaminom E predstavlja prirodni izvor omega 6 masnih kiselina sa visokim sadržajem gama-linoleinske kiseline, koje su važne za regulisanje hormonalnog balansa, suzbijanje simptoma PMS i menopauze, a zahvaljujući vitaminu E blagotvorno deluju na kožu, kosu i nokte.

ulje zutog nocurka