Svi proizvodi

Jak imunitet

Zdravo srce

Digestivni trakt

Lepota i zdravlje

Stres i nesanica

Kosti i zglobovi

Dijabetes

Mršavljenje

Štitna žlezda

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Proizvodi

Promocije

Kvalitet

Blog

O nama

Lojaliti program

Kontakt

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Godine ne možete zaustaviti, a mogu li one vas?

Godine ne možete zaustaviti, a mogu li one vas?

Čovek se rađa sa 300 kostiju, a taj broj u odraslom dobu iznosi 206. Kosti su čvrste i snažne, stvorene da podnesu veliki pritisak. Kako bi koštani sistem izdržao opterećenja kojima je neprekidno izložen, on se obnavlja.

 

Kod dece se ceo koštani sistem zameni za oko 5 godina. Sa godinama se usporava sposobnost tela da zameni koštano tkivo, pa one postaju krhkije i sklonije prelomima. Osim neizbežnog starenja, probleme sa kostima uzrokuju i nezdrav način života, nepravilno vežbanje, štetni uticaji iz okruženja.

Osteoporoza godinama osiromašuje koštanu masu bez karakterističnih simptoma i bez bola. Zato je ključ u njenoj prevenciji. Fizička aktivnost jača mišiće i pomaže stvaranje koštanog tkiva.Najbolje su vežbe sa opterećenjem jer svaki pritisak na kosti podstiče njihovo obnavljanje.

 

Kada je ishrana u pitanju, smanjite unos belančevina životinjskog porekla i soli, a jelovnik obogatite zelenim povrćem, ribom, hranom na bazi soje, orašastim plodovima, semenkama, medom…


Strong Nature Vitamin K D Mangan Cink predstavlja idealnu kombinaciju optimalnih doza vitamina i minerala neophodnih za pravilnu mineralizaciju kostiju i očuvanje zdravlja i funkcije koštano-zglobnog sistema.

 

Ovaj vitaminsko-mineralni spoj doprinosi pravilnoj apsorpciji i iskorišćenju kalcijuma iz hrane, minerala koji kostima osigurava čvrstinu. Preporučuje se kao dodatak terapiji osteoporoze, ženama u menopauzi, kod preloma kostiju za njihovo brže zarastanje, uz suplemente kalcijuma, osobama srednjeg i starijeg životnog doba, sportistima i rekreativcima.

Vitamin D je neophodan za apsorpciju kalcijuma i obnavljanje kostiju.

Vitamin K usmerava apsorbovani kalcijum iz krvotoka u kosti gde se odvija njihova mineralizacija. Na taj način se sprečava zadržavanje kalcijuma u krvnim sudovima, mekim tkivima i hrskavici.

Cink ima važnu ulogu u očuvanju gustine kostiju.

Mangan učestvuje u procesima stvaranja i obnavljanja hrskavice i kolagena kostiju, kao i u procesu njihove mineralizacije.

Ako već niste, vreme je da prigrlite zdrave navike. Redovno vežbanje i kvalitetna ishrana su alfa i omega zdravih i jakih kostiju. Neka vam pokret bude život, a godine samo broj.