Svi proizvodi

Jak imunitet

Zdravo srce

Digestivni trakt

Lepota i zdravlje

Stres i nesanica

Kosti i zglobovi

Dijabetes

Mršavljenje

Štitna žlezda

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Proizvodi

Promocije

Kvalitet

Blog

O nama

Lojaliti program

Kontakt

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

6 saveta za negu kože u zimskom periodu

6 saveta za negu kože u zimskom periodu

Tokom zimskih dana, usled hladnog vremena i vetra, naša koža je izložena negativnim vremenskim uticajima koji mogu dovesti do njene iritacije, isušivanja i pucanja. Zato vam nudimo nekoliko saveta kako da svoju kožu održite mekom i glatkom.


Koristite hidratantne kreme


Jedna od osnovnih uloga kože je sprečavanje gubitka tečnosti sa površine tela. Usled suvog zimskog vazduha, smanjuje se količina prirodnih masnoća i sa površine kože isparava veća količina tečnosti.

 

Korišćenjem masnijih krema koje nisu samo na bazi hidratantnih supstanci već i na bazi ulja pravi se zaštitni sloj. Nanošenje krema se preporučuje naročito nakon tuširanja, pranja ruku i pre izlaska napolje.


Piling je od velike pomoći


Pilig kože ukloniće izumrle ćelije sa površine kože i omogućiti bolje prodiranje krema. Uradite piling lica i celog tela aktivnim ugljem u prahu – aktivni ugalj dubinski čisti pore, biće odličan detoks za vašu kožu i sprečiće perutanje kože. Napravite pastu od vode i aktivnog uglja u prahu i uradite piling tela i lica.


SAVET PLUS: Maska za lice sa aktivnim ugljem:

Sastojci:

½ kašičice Strong Nature aktivnog uglja u prahu

2 kašičice gline

1 kašičica jabukovog sirćeta

1 kašičica vode

Pomešajte sastojke i nanesite na lice.
 


Koristite puder sa faktorom


Zimsko sunce i refleksija od snega takođe isušuju i oštećuju kožu, a sunčevi zraci i tada imaju veliki uticaj, čak iako ih zbog zime manje osećamo. Ukoliko redovno koristite puder za šminkanje dodatnu zaštitu obezbedite uz pomoć pudera sa zaštitnim faktorom od najmanje 15 spf.

 

Probudite kolagen


Grejanje tokom zime stvara više temperature sa niskom vlažnošću vazduha, što svakako ne pogoduje koži lica. Ovakva klima doprinosi tome da vaša koža bude suvlja što vodi njenom pucanju i pojavi bora. Pored korišćenja visoko hidratantnih krema za lice, redovna upotreba Koenzima Q10 podstaći će proizvodnju kolagena i održati tonus i blistavost vaše kože i tokom hladnih dana.


Hidrirajte usne


Sigurno vam se dešava da vam usne mnogo više pucaju u zimskom periodu. Zbog hladnog vazduha koža se lakše isušuje i brže puca. Zaštitite svoje usne odgovarajućim balzamom koji ćete nanositi nekoliko puta dnevno, a naročito pre izlaska iz kuće. Uveče, pre spavanja, namažite deblji sloj balzama ili hidratantne kreme koja će regenerisati vaše usne tokom noći.

 

Sveže voće i povrće


Obogatite svoju ishranu voćem i povrćem koje sadrži visok nivo vode, vitamina i minerala. Vitamin C tablete biće vaš saveznik u očuvanju kože tokom zime, jer ovaj vitamin, kao snažan antioksidans, ima važnu ulogu u sintezi kolagena. Unos tečnosti je smanjen u zimskom periodu, pa zbog toga ne zaboravite na čajeve, posebno bismo istakli zeleni, koji će očistiti vaše telo od toksina i koži pružiti potrebnu vlagu.

Brinite o sebi na najbolji način i čuvajte svoju kožu.