Svi proizvodi

Jak imunitet

Zdravo srce

Digestivni trakt

Lepota i zdravlje

Stres i nesanica

Kosti i zglobovi

Dijabetes

Mršavljenje

Štitna žlezda

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Proizvodi

Promocije

Kvalitet

Blog

O nama

Lojaliti program

Kontakt

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Vreme je za čaj!

Vreme je za čaj!

Neko se čaja seti tek kada se prehladi, a nekome je on svakodnevni užitak. Onaj koji budi sva čula, usporava i vreme i misli, samoću čini udobnom, a druženje još prijatnijim.

Postojbina čaja je Kina, a u Srbiju je stigao krajem 19. veka. Isprva je bio privilegija pripadnika viših krugova. Posluživao se u servisima od srebra i najfinijeg porcelana, a čajanke su zahtevale određenu garderobu i birane teme za razgovor.

Svet čaja je bogat, aromatičan, mirišljav. Istražiti ga, prava je avantura i čulni doživljaj. Čaj je napitak sa karakterom, svaki je drugačiji u zavisnosti od toga gde se uzgaja i kako se priprema. Pripremanje, posluživanje i ispijanje čaja slovi za umetnost. U Japanu postoje čajne škole gde se ove veštine dovode do savršenstva.


KAKO DO SAVRŠENE ŠOLJICE ČAJA?Za ritual pripremanja čaja, važno je kako se osećate. Bolje je ne kuvati ga nego to činiti kada ste gladni ili nervozni. Izaberite čaj koji volite, a uvek je zanimljivo otkriti nove ukuse. Čaj pripremljen od osušenih biljaka sadrži više aktivnih supstanci od onog u filter vrećicama, a ukus i aroma su neuporedivo bolji.

 

Čaj se pije umereno topao i u malim gutljajima. Možete ga piti bez ikakvih dodataka ili obogatiti njegov ukus medom, limunom, rumom, mlekom. Prema Feng Shui-ju, ispijanje čaja u prostor unosi dobru energiju. Čaj opušta, greje, osvežava, pruža osećaj mira i zadovoljstva. I to nije sve. On ima lekovito dejstvo na naš organizam.


Čaj je izvor polifenola koji štite kardiovaskularni i imonološki sistem. Za jačanje odbrambene sposobnosti organizma, Strong Nature preporuka je da sa čajem popijete jednu tabletu Immuno Respond. Visok nivo acetilholina u čaju podstiče mozak da bolje pamti i brže reaguje. Supstanca tinin smanjuje nivo hormona stresa, kortizola.

 

Enzimi iz čaja povećavaju prirodan nivo insulina i tako doprinose pretvaranju glukoze u korisnu energiju. Čaj ubrzava metabolizam, može vam pomoći da se oslobodite masnih naslaga, a šoljica čaja nakon obroka produžava osećaj sitosti.

Stari Kinezi nisu bez razloga govorili da je bolje tri dana bez hrane nego jedan dan bez čaja. Zato, neka vam čaj (p)ostane obavezan sastojak svakog dana. Gustiranje čistih čajeva, biljnih ili voćnih mešavina otvara vrata magičnog sveta ukusa i najlepših mirisa prirode. Da li ste već pristavili vodu za čaj?