Proizvodi

Promocije

Kvalitet

Blog

O nama

Lojaliti program

Kontakt

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Zaobiđite sezonu prehlada

Zaobiđite sezonu prehlada

Dolazak proleća donosi bolje raspoloženje, ali i viruse čija se aktivnost povećava tokom prelaznog perioda. Grip i prehladu možete da izbegnete ukoliko imate jak imunitet, ili ukoliko ga u ovom periodu ojačate.

 

To možete učiniti na više načina, a ovo je naš predlog – zdravom i balansiranom ishranom u kombinaciji sa suplementima koji u sebi sadrže vitamine i minerale neophodne za ojačanje imuniteta. Mi smatramo da je ovo dobitna kombinacija. Evo nekih predloga.

Bakterije i virusne infekcije su najčešći izazivači prehlada i gripa, a mogu se suzbiti vitaminima A, C i E, kao i optimalnim unosom cinka i selena. Pored njih, u poslednje vreme se vitamin D pokazao kao značajan u jačanju imuniteta, posebno kada je u pitanju novi virus korona. Pored ovih suplemenata, potrebna je i zdrava ishrana. Evo šta spada u nju.


Jagnjetina


Meso koje se često nalazi na srpskoj trpezi, ima visok procenat selena, ali ga treba jesti u ograničenim količinama. Jedna manja porcija jagnjetine, obezbeđuje nam 50% potrebnog selena u danu i nešto manje od 40% potrebne doze cinka.

Cink je značajan jer ojačava odbranu organizma, a selen je odličan antioksidant, koji čisti telo od slobodnih radikala.

Šta može da bude problem kada je u pitanju jagnjetina? Velika količina zasićenih masti, koje mogu da dovedu do zdravstvenih problema, ukoliko se unose često i u prevelikim količinama.

Uvek uz jagnjetinu predlažemo sveže naseckanu salatu od kupusa, sa jabukovim sirćetom i uljem po izboru. Ukoliko možete da izbegnete veće količine hleba, to svakako preporučujemo.


Pileća supa


Sigurni smo da ste često uzimali pileću supu kada se razbolite, jer vam skoro pa instant, vrati energiju i olakša disanje. Bujon iz supe direktno utiče na sekret iz grla i nosa i pomaže vam da ga izbacite i tako brže ozdravite.

Slana supa je bogata ugljenim hidratima koji nam trenutno daju snagu i energiju i vraćaju nam izgubljeni elan.

Preporučuje se da u supu dodate dosta povrća i piletine, kako bi uneli što veću količinu vitamina i minerala i tako ojačali imunitet.


Crvena paprika


Ovo povrće ima više vitamina C nego pomorandža, limun ili limeta, koji su najpopularniji izvori vitamina C.

Ukoliko vam opadne imunitet, ili se razbolite, preporuka je da najpre uzmete ovo sveže povrće, naseckano u salati, pre nego pomorandže. Osim toga, crvena paprika sadrži i veliku količinu vitamina A, koji je takođe značajan za očuvanje i jačanje imunog sistema.

Odlično se slaže uz doručak sa jajima, kao i uz mnoge salate. A ako ste ljubitelj meksičke kuhinje, onda ćete vrlo lako ovu namirnicu uvrstiti u jelovnik. Svrstavanje crvene paprike u jelovnik će vam pomoći da razmišljate o raznovrsnijoj ishrani i da više uključujete salate u obroke.

Pišite nam u komentarina na Facebook stranici kako vam se čine ovi predlozi i da li mislite da smo neki važan predlog preskočili?