Svi proizvodi

Jak imunitet

Zdravo srce

Digestivni trakt

Lepota i zdravlje

Stres i nesanica

Kosti i zglobovi

Dijabetes

Mršavljenje

Štitna žlezda

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Proizvodi

Promocije

Kvalitet

Blog

O nama

Lojaliti program

Kontakt

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Jednostavno do mirnog sna

Jednostavno do mirnog sna

Na stres u svakodnevnom životu smo toliko navikli, da nam je čudno kada ga nema. Ipak, bolje je kad ga nema, lako ćemo se navići na dobro. Stres kod nas prouzrokuje anksioznost, nervozu, uznemirenost i nemogućnost spavanja.

 

Znamo da se nervirate kad je tri sata posle ponoći, a vi se prevrćete po krevetu, kazaljka se samo pomera, a san ne dolazi na oči. Na ovaj način još više uznemiravamo organizam i njemu je još teže da zaspi.


Razloga može biti mnogo – veliki broj obaveza u toku dana, poremećni radni sati, noćni rad itd. Bilo kako bilo, vi se osećate umorno i iscrpljeno tokom celog dana.


Spavanje preko dana


Prva stvar o kojoj treba da vodite računa je spavanje preko dana. To jeste dobar način da nadoknadite san koji ste u toku noći izgubili, ali nekontrolisano dremanje može pogoršati stvari – organizam se navikne da spava nekoliko sati preko dana.

Najbolji način da ovo rešite je da ograničite dremku na maksimalno 20 minuta, i to ukoliko je moguće u ranijim satima, npr između 11-13h.


Ishrana


Svi znamo koliko je zdrava i balansirana ishrana važna za celokupno funkcioisanje organizma. Kada je reč o poremećaju spavanja, balansiran doručak vam može značajno pomoći.

 

Ukoliko napravite doručak koji ima veću kalorijsku vrednost, onda će vaš organizam dobiti signal da je vreme da se budi i da startuje dan. Vi na ovaj način dobijate energiju, a vaše telo signal kad je vreme za spavanje, a kada ne. Najgore što možete da uradite je da preskočite doručak, jer ćete biti gladni i bez energije, a onda dolaze nervoza i stres.

Ako posle večere osećate umor od hrane, potrudite se da taj umor razbijete, jer još nije vreme za spavanje. Razdrmajte se malo, prošetajte do kuhinje, operite sudove, iznesite smeće ili prošetajte psa. Ako zaspite prerano, može da se desi da se probudite u sred noći kada će vam biti teško da ponovo zaspite.


Vežba za opuštanje


Cilj treba da vam bude opuštanje, a ne misao da treba što pre da zaspite. Zbog toga ćemo sada podeliti sa vama jednu vežbu koja je odlična za opuštanje tela.

Lezite na leđa, ispružite noge i ruke stavite pored tela, dlanovi okrenuti ka gore. Držite oči zatvorene i samo polako dišite udah i izdah u trajanju od dva minuta. Nakon toga treba da se fokusirate na svaki deo tela, da pronađete gde je najveća tenzija.

Nastavite da dišete, ali energiju prebacite na prste desne noge, zamislite kao da vazduh ide od prstiju do usana. Onda pomerite fokus na desni članak i nastavite sa disanjem. Ovo uradite sa svakim delom, listom, kolenom, butinom, kukom, pa prelazite na levu nogu.

Nakon toga, fokus prebacujte na torzo – abodmen i donja leđa, pa grudi i gornja leđa. Ova vežba disanja će opustiti vaše telo, a što je još važnije, oslobodiće one najopterećenije delove tela, pa će vam biti lako da zaspite.


Suplementacija


Kada ste pod stresom nije lako ni početi sa vežbanjem ni sa zdravom ishranom, pa ih treba uvoditi polako i organizovati svoj dan. Posebno ako ste pod velikim stresom, vežbe disanja i zdrava ishrana neće biti od velike pomoći. U tom slučaju postoji još jedan prirodan način da se oslobodite stresa i lakše zaspite – Antistres formula za noć.

Ona je osmišljena u cilju opuštanja organizma i oslobađanja od svakodnevnih napetosti. U njenom sastavu se nalaze brojne biljke koje su se pokazale odlično kod poremećaja spavanja, ali i fenomenalne amino-kiseline koje naučno dokazano oslobađaju od stresa. Detaljniji sastav možete pogledati ovde.