Svi proizvodi

Jak imunitet

Zdravo srce

Digestivni trakt

Lepota i zdravlje

Stres i nesanica

Kosti i zglobovi

Dijabetes

Mršavljenje

Štitna žlezda

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Proizvodi

Promocije

Kvalitet

Blog

O nama

Lojaliti program

Kontakt

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Recepti za supu i čorbu punu vitamina

Recepti za supu i čorbu punu vitamina

Zašto pričamo toliko o hrani? Prosto je, bez nje ne možemo da živimo. Ona je jedan od primarnih izvora naše energije i života. Hrana je čoveku nešto fascinantno. O njoj bi mogao da priča stalno. I da je isprobava.

 

Poslednjih godina postoji trend priče o zdravoj ishrani, ali moramo da kažemo da ne postoji dobra i loša hrana. Hrana je hrana. Postoji samo ona koja je nutritivno bogata i ona koja to nije.

U periodu kada smo malo bolesni, kada nam je imunitet slabiji, neophodno je da uzimamo nutritivno bogatu hranu, koja u sebi sadrži minerale i vitamine. Mnogo puta smo već rekli da hrana ne može zameniti suplemente kada su u pitanju vitamini.

 

Ne postoji način da kroz, na primer, pomorandže unesete dovoljnu količinu vitamina C koji će podići vaš imunitet. Ali, uvek govorimo da je neophodno voditi računa o ishrani i u telo unositi nutrijente koji nam pomažu da budemo energični i zdravi.


Zbog toga, ovog puta smo odlučili da sa vama podelimo nekoliko recepata za supu i čorbu koje su bogate vitaminima i mogu pomoći u podizanju imuniteta. Polako nam dolazi jesen i vreme je da se vratimo omiljenim toplim obrocima. Verujemo da već imate omiljenu čorbicu bakinu ili maminu, ali uvek je dobro naučiti nešto novo u kuvanju.


Vitaminska supa


Kada nam nešto fali, pileća supica je uvek dobar izbor. Ali verujemo da to već znate da pripremite, ili neko u domaćinstvu. Zato želimo da vam predstavimo supu koja je puna vitamina, ali ne sadrži piletinu, već povrće.

Potrebno vam je:

400gr karfiola,


1 crni luk,


manji komad paškanata/celera,


400gr brokolija,


3 šargarepe,


3 krompira,


kockica za supu,


reznaci po želji,


kurkuma,


so, biber,


beli luk u prahu,


kari.


Priprema:

U lonac stavite oko 1,5 litar vode, odredite u zavisnosti da li volite ređu ili gušću supu. Oljuštite i naseckajte povrće na sitne kockice. Kada voda provri ubacite povrće u smesu. Ako koristite zamrznuto povrće, ubacite ga tek na kraju, 10ak minuta pred kraj kuvanja.

Kada se povrće sjedini sa vodom i blago proključa, ubacite kockicu za supu i ostavite da se kuva 10ak minuta. Dodajte začine u supu po želji i ukusu.

Kurkuma i kari nisu obavzeni, ako već znate da ih ne volite.

Na kraju dodajte rezanca u lonac, ugasite ringlu i sačekajte malo da rezanca odmeknu. Ovaj način kuvanja rezanaca je najbolji, jer se ona ne raskuvaju i nisu previše mekana, već je supica ukusna.


Kremasta čorba od povrća i jogurta


Postoje oni koji nisu ljubitelji klasične supe i rezanaca, pa zato želimo da vam predstavimo recept za krem čorbicu, odličnog ukusa. Njena prednost je što se veoma brzo sprema.

Potrebni sastojci su:

pola tikvice,


dve šargarepe,


1 glavica luka,


4 šampinjona,


paškanat,


testeninu možete ubaciti po želji, ali i ne morate. To mogu biti taljatele,


kockica za supu,


maslinovo ulje,


peršun,


150ml jogurta,


žumance.


Priprema:

Zagrejte malo maslinovog ulja, pa propržite sitno seckan luk, šargarepu, tikvice i šampinjone isečene na listiće.

Dodajte seckanu šargarepu, vegetu, pa nastavite sa dinstanjem. Dodajte oko litar vode, ubacite kockicu za supu i ostavite da se prokuva 10ak minuta. Ako želite da ubacujete testeninu, ovo je trenutak kada to činite, i kuvate je narednih 10 minuta.

U drugoj šerpi umutiti žumance sa jogurtom, pa u nju polako dodavati smesu koju ste već kuvali. Malo po malo uz neprestano mešanje dodajte čitavu čorbu u mešavinu jogurta i žumanceta. Začinite prema ukusu i sevirajte sa svežim peršunom.

Prijatno!

Nadamo se da su vam se dopali ovi recepti, ako ste ih isprobali, obavezno nam pišite. Čuvajte se i budite zdravi!