Proizvodi

Promocije

Kvalitet

Blog

O nama

Lojaliti program

Kontakt

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Da li smo stres prihvatili kao sastavni deo života?

Da li smo stres prihvatili kao sastavni deo života?

Mnogo pričamo o tome u kakvom vremenu živimo. Brzo, stresno, napeto, puno nervoze, tenzije i hitnosti. Obavljamo veliku količinu posla u okviru od 24h, ne spavamo dovoljno, ne odmaramo skoro uopšte, vikendi više kao da ne postoje. Ovo je vreme brzine, sve prolazi u sekundi i potrebno je odmah odraditi nešto drugo. Zbog toga smo često napeti, anksiozni i nakupljeni stresa.


Kako da rešimo ovu situaciju?


Jasno je da ne možemo promeniti način funkcionisanja svetske ekonomije u ovom trenutku. Ali, to ne znači da se treba potpuno prepustiti. Potrebno je naći načine rada koji će dozvoliti organizmu da se opusti i oslobodi stresa, pa makar to bilo i na uštrb određene količine novca. Ipak je stres jedan od glavnih okidača mnogih terminalnih bolesti, koje ne želimo da nas zadese i sa kojima je teško boriti se.


Fizička aktivnost koja vam prija


Bilo da prolazite kroz stresan period ili ne, fizička aktivnost je nešto što je neophodno svakom čoveku, kako bi se oslobodio negativne, a prikupio pozitivnu energiju. Važno je da radite onu fizičku aktivnost koja vam prija. Ako ne volite da idete u teretanu – nemojte. Postoje brojne druge aktivnosti koje mogu da vam pomognu, a da nisu vezane za sprave u teretani.

Najpre, postoji mnogo različitih vrsta vežbi oblikovanih prema različitim senzibilitetima. Pilates, joga i slične vežbe su sa fokusom na oslobađanje od stresa i vežbanje sa težinom svog tela.

Sa druge strane, ukoliko ne volite uopšte da radite organizovane i osmišljene vežbe, dajte telu fizičku aktivnost koja spada u svakodnevnu. Možete da odredite vreme za šetnju svakog dana. To je odličan način da kanališete negativnu energiju.

Možete da idete na plivanje ukoliko je to nešto što volite.

Mi smo naveli samo neke od primera, a postoji ih još mnogo. Izaberite ono što volite i radite to svakog dana. Stres i anksioznost će već tada biti vidno smanjeni. Ono što je najvažnije je da odvojite vreme za sebe. Svako mora da radi i zarađuje, ali svako mora i da odmori i da se posveti sebi. Pronađite vaš balans između ova dva.


Vreme za odmaranje


Odmor nije samo letnji i zimski odmor kada sa porodicom ili prijateljima idemo negde. Postoji svakodnevni odmor koji je vašem telu i umu neophodan. Kada se organizam odmori, on posle toga bolje i funkcioniše, agilniji je i dolaze nam bolje ideje na um. Kada to nije slučaj, dolazi do pregorevanja i nemogućnosti da nastavimo sa obavljanjem običnih svakodnevnih stvari, a kamoli posla.

U toku radne nedelje neophodne je da odvojite vreme za vaše uživanje. To može biti izlazak u grad, izlazak na kafu, šetnja pored keja, čitanje knjige ili razvijanje kreativnog hobija, pa čak i samo gledanje televizije i omiljenih serija. Važno je samo da ovo vreme postoji u vašoj nedeljnoj rutini, jer se na taj način opuštate i dozvoljavate umu da odmori od stresnih stvari koje su se dogodile na poslu.


Šta kada vam je odmah potrebno rešenje, a ne možete da odmorite?


Ipak, postoje trenuci kada je nemoguće naći vreme za odmor, jer su rokovi na poslu pritisli sa svih strana, a zahtevi se ne smanjuju. Tada predlažemo Antistres formulu za dan. Ovaj suplement smo osmislili u cilju opuštanja organizma na prirodan način. Pomoći će vam tako što će smanjiti anksioznost i opustiti vas, kako biste mogli bolje da se suočite sa radnim zadacima.

Uznemirenost će splasnuti, organizam će se vratiti u normalan ritam rada i disanja, a sve će se desiti na prirodan način, odnosno, uz pomoć prirodnih sastojaka. Osim toga, poboljšaće vašu koncentraciju i povoljno uticati na psihofizičke sposobnosti.

Detaljan sastav možete pročitati u ovom našem blogu.