Proizvodi

Promocije

Kvalitet

Blog

O nama

Lojaliti program

Kontakt

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Koju hranu je najbolje poneti na plažu?

Koju hranu je najbolje poneti na plažu?

Hrana na plaži ne mora uvek da bude ručak u restoranu ili obližnjem kafiću. Možete se hraniti lagano i zdravo, a pritom i jeftinije, jer ćete spakovati svoj lunch box za plažu. Ipak, ne savetujemo da uzmete iz frižidera prvo što vam padne pod ruku, posebno ako idete na peščanu plažu.

 

Pesak može da bude nezgodan, a ukoliko još duva i vetar, pesak će se zalepiti za svu lepljivu hranu, ali i veoma lako ući u posudu za hranu ako je niste dobro obezbedili.

Dakle, ponesite kutiju ili kuler u koji ćete svaki obrok posebno odvojiti. A sada da pređemo na hranu.


Jaja


Tvrdo kuvana jaja su odličan i hranljiv izbor za hranu na plaži. Dobra stvar je što jaja ne moraju da budu u kuleru sve vreme, ukoliko nemate dovoljno mesta, već mogu biti neko vreme na običnoj temperaturi. Važan savet je da oljuštite jaja pre nego što krenete na plažu, jer ćete sebi stvoriti veliki posao ukoliko to budete radili na plaži.


Tortilja zamotuljci


Toritilja sendviči su mnogo bolji izbor od običnih sendviča, jer zamotate sve i ne postoji način da vam sastojci ispadaju. Najpraktičnije je da je celu umotate u foliju i cepate deo po deo dok jedete.

Trudite se da sastojci tortilje budu laganiji, npr. pileće belo meso je odličan izbor, kao i jaja. Stavite dosta svežeg sitno isecaknog povrća, ali obavezno držite tortilju u kuleru, kako se sastojci ne bi smežurali.


Nešto slatko


Energetske čokoladice su odličan način da se zasladite, da ne preterujete sa slatkišima, ali i da povratite energiju koje plivanje često oduzima. Možete ih praviti od raznih orašastih plodova, poput lešnika, ali i ovsenih pahuljica.


Voće i povrće – obavezno!


Sveže voće je uvek sjajan izbor. Možete napraviti voćnu salatu, ili napravite ražnjiće od voća, kako se ne bi mešali voćni sokovi. Još jedna sjajna stvar za ražnjiće je što možete imati umazane prste od peska, oni neće doći do komadića voća. Izbegavajte povrće poput zelene salate, jer iako je držite u kuleru, ona brzo gubi na vlažnosti i postaje smežurana i neukusna.

Grožđe, nektarine, pomorandže su idealne, jer imaju čvršću spoljnu koricu, koja ne može lako da se zgnječi i da napravi haos u kuleru. Osim toga, ovo voće je veoma ukusno i hranljivo.

Povrće i humus su takođe idealna hranljiva i lagana kombinacija. Možete kombinovati šta god želite, naš savet je da povrće bude hrskavo – krastavac, šargarepa, celer, ali to može biti i hrskava tortilja. Kada dodate humus, božanstven ukus je zagarantovan.


Grickalice


Svi volimo grickalice, ali ne volimo da se gojimo od njih. Zato predlažemo zdravije grickalice poput orašastih plodova, ali i integralnih štapića, koji su veoma ukusni i zarazni. Deca će obožavati ovaj deo obroka na plaži, a najbolja stvar je što ne zauzimaju mnogo mesta i ne zahtevaju kuler. Takođe, ove grickalice će vaš stomak sigurno očuvati bezbednim, odnosno, ne morate da brinete zbog nemirnih creva, jer su one veoma lake za varenje.

Ukoliko, ipak, imate problema sa stomakom, ne zaboravite na plažu da ponesete i aktivni ugalj, kako bi uživanje sa porodicom i prijateljima bilo potpuno.

I ne zaboravite da pijete dovoljnu količinu tečnosti dok ste na plaži, posebno ako dosta plivate i umarate se. Nadamo se da smo vam pomogli savetima.