Proizvodi

Promocije

Kvalitet

Blog

O nama

Lojaliti program

Kontakt

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Zašto je boravak na moru prilika da spojite lepo i korisno?

Zašto je boravak na moru prilika da spojite lepo i korisno?

Odbrojavanje do leta može da počne! A sa letom stiže i odmor. Od obaveza, stalne žurbe, ranog ustajanja… Vreme je za putovanja, promenu, predah i obnovu energije.

 

Još je grčki filosof Platon zapisao da more ispira sve čovekove boljke.A onih koje nam donosi užurbana svakodnevica je napretek – umor, razdražljivost, nesanica, teskoba, ubrzano lupanje srca, preterano znojenje, gojaznost

 

Bilo da vam samo treba odmor od gužve i buke, imate nameru da probudite adrenalin ronjenjem ili kajtom ili želite da ublažite zdravstvene tegobe, more će vam poželeti dobrodošlicu i nesebično ponuditi sve svoje dragocenosti.

 

LEKOVITO UŽIVANJE


More leči, oporavlja, opušta, obnavlja, prolepšava. Morska so, rastvorena u vodi i vazduhu, je pravi eliksir zdravlja. More u svom sastavu, osim soli, sadrži važne minerale i oligoelemente među kojima je i jod.

 

Jod ima vitalan značaj za normalan rad štitne žlezde koja posredno, putem hormona koje luči, utiče na zdravlje svih organa. Zato je boravak na moru prilika da spojite lepo i korisno.

Kupanje i ronjenje u morskoj vodi čine dobro i duhu i telu. U njoj rastvoreni joni soli prodiru kroz kožu u tkiva i krv i doprinose hormonalnom balansu i dobroj krvnoj slici. Brom u morskoj soli deluje opuštajuće, a slani talasi će vam priuštiti nežnu masažu.

 

Boravkom na moru ćete dopuniti zalihe selena. Selen deluje kao snažan antioksidans. Osim toga, zajedno sa jodom učestvuje u proizvodnji tiroidnih hormona čime doprinose normalnoj funkciji štitne žlezde.

 

Tiroid formula je prirodna podrška zdravlju štitne žlezde. Preporučuje se kod njenog usporenog rada – hipotireoza, kako osobama koje već uzimaju supstitucionu terapiju tako i onima kojima terapija još nije uvedena. Ali i svima sa deficitom joda u organizmu.


Umerenim sunčanjem ćete postići divnu preplanulost, popraviti raspoloženje i ojačati imunitet. Beta karoten ili provitamin A je biljni pigment koji obnavlja ćelije, štiti kožu od štetnih UV zraka i doprinosi njenom bržem tamnjenju. Jedan je od sastojaka BetaTen Protekta čija će upotreba pre odlaska na more pripremiti vašu kožu za sunčanje. A jod, koji se apsorbuje iz vode, ali i iz morskog vazduha je neophodan za transformaciju beta karotena u vitamin A.

Morsko prostranstvo je izvor zdrave hrane. Neka se na vašem tanjiru ovog leta nađe sveža riba, morski plodovi, alge, zatim nezaobilazno maslinovo ulje, začini, sveže i bareno povrće i voće. Uživajte u bogatstvu ukusa i boja morskog menija. I ostanite njegov poklonik po povratku sa odmora.

Gde god da ovog leta bude vaša luka, uživajte u neponovljivim trenucima. I neka vam osmeh, dobra energija i zdravlje budu obavezni suveniri sa letovanja.