Proizvodi

Promocije

Kvalitet

Blog

O nama

Lojaliti program

Kontakt

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Beta karoten štiti od UV zraka i daje preplanuli ten

Beta karoten štiti od UV zraka i daje preplanuli ten

Konačno nam dolazi lepo vreme, sunčani dani i uživanje na bazenima ili plaži. Posle godinu dana slabog kretanja i druženja, polako se vraćamo svakodnevnoj rutini i planiranju odmora.

 

Preplanuli ten je nešto što svi želimo, jer sa njim izgledamo zdravije, svežije, lepše i mršavije. Ipak, veoma je važno naglasiti da bez obzira na sve, moramo koristiti zaštitu od Sunca i voditi računa da ne izgorimo.


Beta karoten za zdrav preplanuli ten


BetaTen protekt je suplement koji u sebi sadrži beta karoten. On ima pozitivno dejstvo na prevenciju štetnih dejstava sunčevih zraka. Preporuka je da se sa uzimanjem suplementa počne već sa prvim prolećnim sunčanim danima, kako bi koža tokom vrelih dana već bila pripremljena i otpornija na sunčeve zrake.

Ovaj preparat se još preporučuje i kod sunčanja u solarijumu, jer se tamo izlažemo intenzivnim UV zracima, koji nisu dobri za našu kožu, pa je preporuka maksimalno smanjiti uticaj štetnosti. U svakom slučaju, predlažemo da razmotrite druge opcije potamnjivanja, koji ne utiču na zdravlje kože.

Kada su u pitanju putovanja na more, gde ćemo se intenzivnije sunčati, savet je da se sa uzimanjem BetaTen protekta počne mesec dana pre odlaska na more, ili bar 10 dana pre samog izlaganja Suncu.

 

Njegovo dejstvo je dvostruko – štiti kožu od UV zraka i koži daje lep, ujednačen, preplanuli ten, koji ne biste dobili bez uzimanja suplementa. Ipak, moramo naglasiti da suplement nije zamena za SPF kreme i da se preporučuje kombinacija ova dva proizvoda tokom sunčanja.


Kako funkcioniše beta karoten?


Beta karoten deluje kao antioksidans, što znači da je njegova funkcija da smanjuje dejstvo slobodnih radikala u organizmu i izbacuje toksine. Potrebno ga je uzimati pre, tokom i posle sunčanja, jer na taj način pomažemo koži da se brže oporavi.

Kožu štiti od štetnog delovanja UV zraka tako što pojačava njen pigment. U našem organizmu se nalazi melanin, koji pospešuje tamnjenje kože i na taj način je štiti. Beta karoten aktivira melanin, a pored toga korisna je i njegova uloga u održavanju meke, glatke i zdrave kože. Ovo je razlog zbog kog uz BetaTen protekt dobijete lep, ujednačen preplanuli ten, mnogo brže nego bez suplementa.


Hrana koja sadrži beta karoten


Beta karoten se nalazi i u hrani koju jedemo. Neki od primera su šargarepa, brokoli, paradajz paprika, cvekla, lubenica, dinja, kajsija

Veliki izbor voća i povrća od kog se može napraviti mnogo kombinacija salata i slatkih užina. Ipak, putem hrane ne možemo uneti potrebnu količinu koja će nas intenzivno štiti od štetnih zraka, ali je preporučljivo da ove namirnice imate u ishrani, kako bi organizam bio zdrav.

Ono što je dodatni plus za namirnice bogate beta karotenom je što su hranljive, zdrave i niskokalorične, pa osim unutrašnjeg zdravlja, doći ćete i do željene kilaže, ukoliko one budu na vašem meniju.

Beta karoten u BetaTen protekt suplementu, nalazi se u maloj dozi – 7mg i nije štetan za pušače. On može biti štetan za pušače samo u visokim dozama. Ukoliko niste sigurni da li treba da ga uzimate, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Kako se vi štitie od UV zraka i da li je ova zaštita u vašoj kući obavezna, pišite nam u komentarima na Facebook stranici.