Svi proizvodi

Jak imunitet

Zdravo srce

Digestivni trakt

Lepota i zdravlje

Stres i nesanica

Kosti i zglobovi

Dijabetes

Mršavljenje

Štitna žlezda

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Proizvodi

Promocije

Kvalitet

Blog

O nama

Lojaliti program

Kontakt

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Saveti za nošenje maske tokom leta

Saveti za nošenje maske tokom leta

Očekivano je bilo da tokom leta virusa nema. Tako su nam rekli. Ipak, realnost je drugačija i mi moramo da se prilagodimo toj realnosti. Maske na licu nikome ne prijaju, ali sada želimo da sačuvamo zdravlje.

 

Poslednja istraživanja su pokazala da ako svi nosimo maske, koncentracija virusa se smanjuje. Zbog toga, savetujemo svima da van kuće uvek nose maske, ma koliko bilo neprijatno. A mi ćemo podeliti nekoliko saveta kako da se pod maskom osećate što lagodnije tokom leta.


Birajte materijal


Ako ne idete među mnogo ljudi koji su u zatvorenom prostoru, birajte maske koje su laganije. One od pamuka i prijatnih materijala. One će omogućiti bolje strujanje vazduha dok ste napolju na toplom.

Najbolje je da kupite ili napravite masku od 100% pamuka sa dva sloja. Naučnici koji su pravili istraživanje tvrde da ova dvoslojna maska ima istu ili sličnu zaštitu kao medicinska maska. Pamučne maske su prijatnije na koži i neće izazivati dodatno znojenje tela, zbog čega ćete se vi osećati prijatnije, a štitićete ljude i smanjiti koncentraciju virusa.

Ipak, ako se nalazite u zatvorenom prostoru sa mnogo ljudi, poput velikih prodavnica, savetujemo da koristite N95 ili medicinske maske za vreme dok se krećete unutar prostorija.

 

Trudite se da maska bude suva


Pamuk manje zadržava vlagu i omogućava bolju prohodnost vazduha od medicinskih maski. Ipak, kada je mnogo vruće i pod njima se možete oznojiti. Zbog toga, preproučujemo da ponesete dve ili tri maske ako ste ceo dan van kuće. Pamučne maske kada se pokvase gube svoju funkciju i više ne štite u dovoljnoj meri.

U tim siutacijama, potrebno je zameniti masku suvom maskom. Takođe, savet je da se što više krećete kroz luftirane prostorije, gde prolazi mnogo vazduha. To će smanjiti temperaturu tela, a i mogućnost zaražvanja.


Izbegavajte najveću vrućinu


Ako vam posao i obaveze to dozvoljavaju, trudite se da budete kod kuće u vreme kada je napolju veoma vruće. Ako imate obaveze ujutru i malo kasnije popodne, svratite do kuće, da odmorite, zamenite masku i odmorite od nje.

Osim odmora od maske, sklanjanje od vrućine je važno i za opšte zdravlje. Usled velike vrućine, možete dobiti sunčanicu ili čak i srčani udar.

Takođe, mali ventilator u torbi vam može mnogo značiti, ako morate da budete napolju. To vam na prvi pogled može delovati smešno, ali će vam biti od velike pomoći tokom vreline. U ovom slučaju držite odstojanje od ljudi, kada koristite ventilator.


Izbegavajte šminku


Znojenje i šminka ne idu zajedno. Kada se na to doda maska, koja vas zatvara, situacija se pogoršava. Šminka može loše uticati i na masku, zaprljati je, zbog čega ona gubi svoju funkciju.

Osim toga, lice bez šminke se manje znoji i masti i nema stvaranje bubuljica. Preporuka je da masku stavite na čisto lice i dodate samo hidrantnu kremu i SPF. Takođe, izbegavajte proizvode za lice sa salicilnom kiselinom i retionidima dok nosite masku. Oni mogu napraviti haos na licu, izazvati crvenilo, upale i bubljice, kada se lice nalazi ispod maske i kondenzuje se.

Čuvajte zdravlje, gradite imunitet i nosite maske.