Proizvodi

Promocije

Kvalitet

Blog

O nama

Lojaliti program

Kontakt

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Kako izgleda osip od stresa?

Kako izgleda osip od stresa?

Stres i anksioznost su pratioci modernog i ubrzanog načina života koji se ne odražavaju samo na psihu, već ostavljaju posledice i na našem telu. Na koži, našem najvećem organu, oslikavaju se telesni simptomi stresa koji su veoma karakteristični, te ih je lako prepoznati. Ako želite da znate kako izgleda osip od stresa, ali i načine kako da umanjite stres, odgovore ćete pronaći u tekstu pred vama.

 

Šta je stres?

Stres je pokušaj organizma da se suoči sa nelagodom pred kojom se nalazi. Uzročnici stresa su najčešće:

 

 • Preterana zabrinutost
 • Gomilanje obaveza uz nemogućnost organizacije
 • Nezadovoljstvo sopstvenim postignućima i realizacijom dnevnih aktivnosti
 • Nesanica, manjak odmora i relaksacije
 • Neredovna i neizbalansirana ishrana
 • Manjak fizičke aktivnosti
 • Manjak unosa neophodnih vitamina i minerala potrebnih za neometano funkcionisanje organizma

 

Telesni simptomi stresa- koji su?

Telesni simptomi stresa mogu podrazumevati česte glavobolje, bolove u mišićima i zglobovima, malaksalost, trnjenje u šakama i stopalima, kao i najevidentniji simptom stresa- promene na koži.

 

Kako stres utiče na kožu?

Usled pokušaja borbe organizma sa nelagodom, nervozom i anksioznošću, neredovnom ishranom i manjkom sna, kao i slabljenjem imuniteta, koža reaguje burno alarmirajući da nešto ozbiljno nije u redu.

 


Najčešće su to osipi, crvenilo i iritacije slične alergijskim. U zavisnosti od intenziteta stresa i sposobnosti organizma da se izbori sa istim, simptomi stresa na koži mogu varirati od sasvim blagih do veoma komplikovanih i teže izlečivih.


S obzirom da promene na koži ukazuju da je intenzitet stresa izrazito veliki, pažnju treba posvetiti kako prevenciji tako i lečenju ovog sveprisutnog stanja.

 

VEOMA VAŽNO

Shvatite situaciju ozbiljno. Dugoročno potiskivanje i trpljenje stresa dovodi do hroničnih bolesti koje vas mogu obavezati na dugoročno korišćenje jakih lekova.

Zato nemojte čekati. Već danas preuzmite kontrolu i uradite ono što je najbezbolnije i najzdravije, a može biti spas.

**Pokušajte sa preparatima na PRIRODNOJ bazi koji doprinose nervnoj relaksaciji i podizanju nivoa serotonina hormona sreće - BEZ STVARANJA ZAVISNOSTI**

Sve proizvode pogledajte OVDE

 

Svi smo svakodnevno izloženi raznim životnim okolnostima, koje su nas motivisale da formulišemo jedinstvenu kombinaciju biljaka koja će nam biti idealna podrška tokom naših najtežih dana.

Antistres formula Dan se sastoji od 4 moćne biljke za koje su naučne studije dokazale visoku efikasnost. U pitanju su biljke koje nam daju staloženost pri donošenju odluka, relaksiraju naše nerve, smanjuju impulsivnost i razdražljivost, poboljšavaju fokus.

 


 

 

Kako izgledaju fleke na koži od stresa?

 

 

Anksiozni osip jeste jedan od vodećih simptoma. Ako prolazite kroz buran i problematičan period života, vaše telo će odreagovati na to, te se može javiti urtikarija, koprivnjača od stresa. Pored toga, stresne situacije mogu vam pogoršati i bilo koji drugi osip u slučaju da ga imate.


Fleke na koži od stresa
izgledaju poput izbočina sličnih plikovima, blago do izrazito crvene boje i najčešće su praćene svrabom.


Osipi izazvani stresom uglavnom se pojavljuju na prevojima na telu poput, na primer, unutrašnjeg dela između lakta i nadlaktice, uopšte na svim onim mestima koja su poput ovog toplija, vlažnija ili pod nekim pritiskom. No, kada je u pitanju ospa izazvana stresom pravila uglavnom nema, te se može naći i na potiljku, ali i na drugim mestima na telu.


Kod introvertnijih ljudi može se javiti i na licu, kao i na grudnom košu, što izaziva još veću nelagodu budući da je ovakva reakcija kod povučenijih osoba česta i u mnogo blažim i manje stresnim situacijama.

 

Crvenilo po koži od stresa

 

Još jedan vid reakcije organizma na stres jeste i crvenilo po koži od stresa koje poprima i reljefni izgled slično manjim natečenim ugrizima koji se mogu uporediti sa ubodom komarca. Anksiozni osip može izgledati i drugačije što zavisi i od vašeg tena. On može delovati poput osipa od psorijaze, ali i onih koji su posledica ekcema i rozacee.

 

Svrab kože od stresa

 

Još jedan neugodan pratilac ovakvog stanja jeste i svrab kože od stresa, a pogođena mesta mogu biti zahvaćena manjim ili većim obimom crvenila. Iako mislite da ste usamljeni u ovome, činjenica je da se kod mnogih javljaju upravo ovi problemi, a istraživanja pokazuju da su im žene sklonije od muškaraca. Ako je stres dugotrajan i stalan pratilac vašeg života, anksiozni osip će se u nekom trenutku sigurno pojaviti, no on je bezazlen i može nestati u roku od 24 časa. Međutim, stres sam po sebi nikako nije bezazlen pogotovo ako je stalno prisutan i može biti okidač mnogih ozbiljnijih bolesti. Zbog toga na vreme treba reagovati i naučiti kako se osloboditi psihičke napetosti ili je barem umanjiti.

 

Devojka pod stresom lezi u krevetu i ne moze da zaspi.

 

Kako se osloboditi stresa?

Kada se nalazimo u napetoj situaciji ili kada je napetost stalni pratilac naše svakodnevnice, hormon stresa kortizol intenzivno se luči u našem telu što dovodi do povećane proizvodnje masti čija su posledica akne. Osim toga, luči se histamin koji je deo imunog sistema i dolazi do oslobađanja inflamatornih hemikalija što izaziva širenje krvnih sudova, a to utiče na pojavu osipa kao i na pogoršanje drugih stanja kože.


Koprivnjaču i svrab možete ublažiti i sami na sledeći način:

 

 • stavljajte hladne obloge
 • suzdržite se od češanja
 • koristite za kupanje blaga i sredstva bez mirisa
 • nosite komotnu odeću od pamuka
 • provodite vreme na svežem vazduhu, dišite duboko i šetajte što više

 

Konsultujte se sa vašim lekarom o koracima za lečenje i konzumaciji visoko delotvornih dodataka ishrani koji će vas osloboditi od psihičke napetosti, a time i sprečiti pojavu anksioznog osipa.


Strong Nature Antistres formula za dan je upravo takav dodatak ishrani namenjen osobama koje su često izložene stresnim okolnostima, osećaju umor, iscrpljenost, nervozu, napetost, bes i druge negativne emocije i stanja izazvana stresom. Jedna kapsula dnevno ovog potpuno prirodnog proizvoda dovešće vaš organizam u idealan balans, te ćete na stresne situacije adekvatnije reagovati. Pažljivo birani sastojci poput suvog ekstrakta grifonije, lista zelenog čaja, korena radiole i drugih lekovitih i blagotvorni sastojaka, pružiće vam smirenost, staloženost i mir da pregurate stresan dan.


Obezbedite sebi kvalitetan i miran san uz Strong Nature Antistres formulu za noć koja će vam pružiti adekvatno opuštanje pred spavanje i odmor koji vam je neophodan.
Osetite snagu prirode uz Strong Nature proizvode, pobedite stres i konačno obezbedite sebi staloženost i mir.