Svi proizvodi

Jak imunitet

Zdravo srce

Digestivni trakt

Lepota i zdravlje

Stres i nesanica

Kosti i zglobovi

Dijabetes

Mršavljenje

Štitna žlezda

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Proizvodi

Promocije

Kvalitet

Blog

O nama

Lojaliti program

Kontakt

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Aktivni ugalj i probiotik - najbolji saveznici na putovanju

Aktivni ugalj i probiotik - najbolji saveznici na putovanju

Putovanje i promena mesta daju umu novu snagu, govorio je Seneka. Putovanja obogaćuju život novim iskustvima i uspomenama, radoznalost održavaju budnom, čine nas srećnijim, pomažu da život vratimo u ravnotežu. Ali mogu i da poremete jednu drugu ravnotežu – onu između dobrih i loših bakterija u crevnoj flori. Međutim, nema razloga za brigu, aktivni ugalj i probiotik su vaši saputnici koji će vam obezbediti bezbrižno putovanje.


U nastavku teksta pročitajte kako probiotik i aktivni ugalj zajedno mogu da vam pomognu da vaše putovanje prođe bez ikakvih problema.

 

Kad se pije aktivni ugalj i probiotik?

Umor zbog putovanja, promena dnevne rutine, namirnice na koje nismo navikli ili bakteriološki neispravna voda utiču na smanjenje broja korisnih i povećanje broja patogenih bakterija što za posledicu ima stomačne probleme.


Da li znate da putnička dijareja zadesi svaku treću osobu koja promeni sredinu?


Dakle, mala je verovatnoća da će vas stomačne tegobe na putovanju zaobići.


Kako biste smanjili rizik da vam dijareja i bolovi u stomaku pokvare putovanje, uzimajte probiotik pet dana pred put, a neka vam bude pri ruci i na odmoru. Uspostavljajući ravnotežu crevne mikroflore, probiotik doprinosi dobrobiti opšeg zdravlja.


Potrebno je da par dana pred put započnete upotrebu suplemenata kako bi vaša crevna flora stvorila imunitet i zaštitila se od potencijalnih štetnih materija s kojima će neminovno doći u kontakt kada odete na potovanje. Hteli mi to ili ne, koliko god da vodimo računa na letovanjima, opasnost od stomačnih tegoba je velika jer je u pitanju sasvim nova sredina na koju se treba navići.


Aktivni ugalj takođe koristite par dana pred put ali obavezno ga ponesite sa sobom jer je trovanje hranom veoma često na putovanjima, posebno na mestima gde se poslužuju morski plodovi.

 

Kako još možete pomoći svom organizmu pred put?

Konzumirajte raznovrsno voće, povrće, žitarice, sve vrste orašastih plodova i semenki, i mahunarke koje obiluju vlaknima. Upravo su vlakna zaslužna za bolje varenje, ali i za duži osećaj sitosti. Hrana bogata vlaknima je ujedno bogata prebioticima kojima se hrane probiotici (dobre bakterije) i zahvaljujući njima se razmnožavaju.


Međutim, neke od namirnica iz ove grupe poput mahunarki, kupusa, brokolija, patlidžana, kelja, spadaju u namirnice koje izazivaju nadutost i gasove.


Aktivni ugalj olakšava stomačne probleme 20-30 minuta nakon upotrebe, a pomaže i da brzo eliminišete mamurluk.


Odlična pomoć ako se na putovanju opustite uz koju čašu alkohola.

 

Voda kao najbolji probiotik iz prirode

Voda ne samo da najbolje gasi žeđ u vrelim letnjim danima već olakšava kretanje hrane kroz probavni sistem i aktivira dijetna vlakna iz hrane. Ako pomnožite svoju težinu sa 35 ml saznaćete koliko tečnosti treba da unesete tokom dana.

 

Zato neka vam flašica vode uvek bude pri ruci, ali i namirnice sa visokim sadržajem vode – lubenica, dinja, bobičasto voće, citrusi, paradajz, krastavci, zeleno lisnato povrće i slično.


Aktivni ugalj, probiotik i prečišćena voda su dovoljni da brzo spasite svoj stomak ukoliko dođe do neželjenih i bolnih stanja.

 

Probiotik za putovanje i aktivnost na nivou

Stil života koji podrazumeva mnogo sedenja ima loš uticaj na varenje. Odmor je prilika da spojite korisno i lepo. Šetajte i vozite bicikl istražujući lepote mesta koje ste izabrali za svoju letnju oazu. Plivajte, oprobajte se u adrenalinskim ili sportovima na vodi, vežbajte akvabik ili jogu na plaži…mnogo je mogućnosti za aktivan i nezaboravan odmor.


Sve spremno za polazak? Proverite da li je tu i vaš Strong Nature saputnik koji će se pobrinuti za zdrav stomak i dobro varenje na letovanju. Srećno putujte i uživajte u dobrom letnjem provodu uz aktivni ugalj i probiotik kao vaše najvernije asistente!