Proizvodi

Promocije

Kvalitet

Blog

O nama

Lojaliti program

Kontakt

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Aktivni ugalj u službi lepote

Aktivni ugalj u službi lepote

Verovatno je mnogima prva asocijacija na aktivni ugalj olakšanje stomačnih problema. Tegobe poput dijareje, nadimanja i gasova rešava brzo i efikasno, 20-30 minuta nakon upotrebe, zbog čega treba da bude deo svake kućne apoteke.

 

U poslednje vreme, primena aktivnog uglja postaje svestranija pa ga nalazimo u proizvodima za negu lica i tela, pastama za zube, čak i u napicima i poslasticama.


Iako ga je zbog crne boje teško povezati sa čišćenjem, naučna istraživanja potvrđuju da je ekspert za taj posao. Naime, pokazala su da aktivni ugalj može apsorbovati i do 1000 puta veću količinu štetnih materija od sopstvene težine. Upravo ta osobina da kao magnet vezuje nečistoće poput bakterija, toksina, sebuma, prašine, hemikalija itd., čini ga efikasnim čistačem, iznutra i spolja.

 

Kako je nega put do lepote, planirajte vreme za male rituale nakon kojih ćete se osećati i izgledati lepo i osveženo. U nastavku vam donosimo nekoliko predloga kako da aktivni ugalj bude njihov deo.


AKTIVNI UGALJ ZA ČISTU KOŽU, BLISTAV OSMEH, LEPU KOSU


Čišćenje kože lica je čisto zadovoljstvo svakog tipa kože, a čista koža je uvek u modi. Prvo naparite lice da bi se pore otvorile, a onda nanesite masku od aktivnog uglja pomešanog sa vodom. Isperite nakon 10 minuta i uradite piling lica.

Masna koža je problematična, sklona upalama i bubuljicama, a maska od aktivnog uglja, gline, vode i meda će je rasteretiti i oporaviti na prirodan način. Temeljno i dubinski čisti pore od svih nečistoća i postiže efekat vidljivo čistijeg tena.

Da, aktivni ugalj je supstanca crne boje, ali doprinosi vašem beljem osmehu uklanjanjem površinskih mrlja sa zuba. Zube prvo očistite aktivnim ugljem tako što ćete ga naneti na vlažnu četkicu, onda ih operite pastom. Osim što ih izbeljuje, aktivni ugalj čisti meke naslage sa zuba, pa sprečava nastanak kamenca, upija mirise i tako osvežava dah, ali i eliminiše toksine i bakterije te olakšava upalu desni.

Ako imate problem masne kose i peruti, dodajte aktivni ugalj u šampon. Za svilenkasto meku kožu ruku ga pomešajte sa tečnim sapunom, a za čistu kožu i nov doživljaj tuširanja ga razmutite u gelu za tuširanje.

Povremena upotreba aktivnog uglja će pospešiti pozitivne efekte svakodnevne nege i pomoći vam da blistate punim sjajem.