Svi proizvodi

Jak imunitet

Zdravo srce

Digestivni trakt

Lepota i zdravlje

Stres i nesanica

Kosti i zglobovi

Dijabetes

Mršavljenje

Štitna žlezda

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Proizvodi

Promocije

Kvalitet

Blog

O nama

Lojaliti program

Kontakt

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Boravak zimi napolju? Naravno, ali uz cink, selen i vitamin C

Boravak zimi napolju? Naravno, ali uz cink, selen i vitamin C

Svoje aktivnosti uslovljavamo vremenskim prilikama propuštajući mnoge koristi boravka na otvorenom. Ukoliko ste, pri pojavi prvih jesenjih kiša, prigrlili toplo ćebe i sve ređe izlazite napolje, treba da znate da to može značajno da utiče na vaš imunitet.


Boravak u zatvorenom prostoru podoban je za razvoj virusa, pad imuniteta i sve češće pojave prehlada. Ako biste radije da provodite vreme na svežem, hladnijem vazduhu napolju bez bojazni od razboljevanja, idealni saveznici su vam cink, selen i vitamin C.

 

Kako nam cink pomaže protiv prehlada?

Cink je mineral koji je direktno zadužen za čuvanje zdravlja, međutim, organizam ga u dovoljnoj meri ne čuva u telu, stoga je, s pojavom hladnijih dana od izuzetne važnosti pojačati unos ovog vrednog minerala.


Kada unosimo cink, obezbeđujemo telu:

  • Jačanje imuniteta
  • Zaštitu kože
  • Dobru aktivnost i rad mozga
  • Pravilan rad srca i svih organa

 

Gotovo svim ćelijama u organizmu je cink preko potreban. Ovim mineralom bogate su namirnice poput orašastih plodova, mlečnih proizvoda, ribe, crveno i živinsko meso kao i integralne žitarice.


Takođe, naročito tokom zimskih meseci, preporučen je unos cinka kroz suplementaciju, stoga, ako želite da ove zime zaboravite na kašalj, prehlade i viruse, probajte suplement Cink, selen i vitamin A, C I D, koji u idealnoj razmeri sadrži vitamine i minerale za jačanje imuniteta.

 

Selen u kombinaciji sa vitaminima - za zdrave zimske dane

Selen je mikronutrijent koji ima esencijalnu ulogu u našem organizmu. Zadužen je za pravilno funkcionisanje kardiovaskularnog, endokrinog, imunološkog, nervnog, reproduktivnog i koštano-mišićnog sistema. Dakle, njegova uloga u organizmu je neprikosnovena.


Selen takođe utiče na pravilan rad štitaste žlezde, sprečava pojavu herpesa i značajno usporava napredovanje bolesti HIV virusa, hepatitisa B i C, a iznad svega čuva imuni sistem i štiti nas od bakterija i virusa.


Selen i vitamini A, D i C

Vitamin A, D i C u velikoj meri podstiču apsorpciju selena. Upalni procesi se unosom kombinacije selena sa vitaminima redukuju a organizam dobija nebrojene benefite.

 

Evo i zašto:
Vitamin D3 sa selenom čini dvostruku zaštitu i “napada” sve loše bakterije i viruse koji su u vazduhu oko nas. Ovom kombinacijom dobićete:

  • Jak imunitet
  • Jake i zdrave kosti i zgolobove
  • Zdravo srce
  • Aktivan metabolizam

 

Za vitamin C se zna da je, za borbu protiv gripa, bez premca. Ovaj vitamin ima neverovatno visoko antioksidativno, antivirusno, antibakterijsko, pa čak i antitumorno dejstvo.


U kombinaciji sa cinkom i selenom, vitamin C zaštitiće sve one koji vole dug boravak napolju i zimske igre na snegu, ali i one koji dugo borave u zatvorenom prostoru sa oslabljenim imunim sistemom.


Pored toga, vitamin C svešće razvoj uplanih procena na minimun, smanjiće intenzitet trajanja gripa i prehlade i uticaće na smanjenje mnogih hroničnih oboljenja.


Da biste zaštitili nežan dečiji imunitet i bez bojazni dopustili višesatnu igru na hladnom, preporučujemo vam Strong Kids Immuno napitak. Ovaj napitak za jačanje imuniteta kod dece sadrži idealan spoj vitamina C, cinka, folne kiseline i vitamina B.


Preporučuje se upotreba ovog učinkovitog napitka u periodima virusnih i bakterijskih infekcija, u periodima oporavka od bolesti, za pravilan rast i razvoj dece kao i za povećaje apetita.

 

Boravak na svežem vazduhu kao vid terapije i prevencije

Bilo da ste jedva čekali hladnije dane i lagane pripreme za skijanje i sankanje, ili vam uopšte ne prija zahlađenje i spremni ste da sačekate proleće u toplom, znajte da je i boravak napolju vid prevencije protiv sezonskog gripa i prehlada.


Postepenim prilagođavanjem na temperaturne promene, vaše telo će samostalno jačati i imaćete jači imuni sistem tokom zime.


Stoga, svakog dana uzimajte adekvatnu suplementaciju, šetajte i uživajte na svežem vazduhu barem dva sata dnevno i budite uvereni da ćete biti zdravi i lepo raspoloženi uprkos lošem vremenu.


Posetite strong-nature.com gde vas čeka kompletna suplementacija za jak, zdrav i otporan organizam ove zime.