Svi proizvodi

Jak imunitet

Zdravo srce

Digestivni trakt

Lepota i zdravlje

Stres i nesanica

Kosti i zglobovi

Dijabetes

Mršavljenje

Štitna žlezda

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Proizvodi

Promocije

Kvalitet

Blog

O nama

Lojaliti program

Kontakt

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Zašto morate da čuvate kosu od prejakog sunca

Zašto morate da čuvate kosu od prejakog sunca

Leto dolazi, iako možda ne izgleda tako. Sa njim dolazi i jako sunce i UV zračenje, koje šteti našoj koži, ali i kosi. Zbog toga svakog leta se pojavljuju brojni preparati za očuvanje kose, a mnogi od njih nisu preterano deltovorni. Kako biste znali šta vašoj kosi treba, potrebno je da znate na koji način sunce šteti vašoj koži. O tome ćemo danas pisati.

UV zračenje postaje sve jače iz godine u godinu, jer ozonski omotač postaje sve tanji. Ovo najpre šteti našoj koži, zbog čega je veoma važno koristiti zaštitu od sunca. Kreme za sunčanje na plaži su obavezne, ali kako često ulazimo i izlazimo iz vode, potrebna je i dodatna zaštita.

 

Nju možete dobiti putem BetaTen Protekta, odnosno, suplementa koji štiti vašu kožu od UV zračenja i obezbeđuje ravnomerno tamnjenje kože. Svi želimo da se sa letovanja vratimo sa lepom bojom, bez pegi i isušenih pečata po koži.

Ali da se vratimo na kosu.


Kako sunce šteti kosi?


Sunčevi zraci isušuju krajeve kose zbog čega ona izgleda beživotno i bez volumena. Ako letujete u vlažnim područjima, vlaga će spljeskati kosu i ona će biti potpuno ravna, ali gusta, vlažna i teška, što dovodi do ispijenog izgleda.

Vlaga i sunce dovode i do povećanja peruti u kosi, kao i do rascvetalih krajeva. Zbog toga, vaša kosa leti izgleda tanje i sa manje volumena, jer zaista gubi određenu količinu dlaka.

Osim na kosu, sunce negativno utiče i na skalp glave, tako što ga isušuje, ali i dovodi do opekotina na temenu glave. Iako mnogi misle da kosa čuva kožu glave od opekotina, to zapravo nije istina. Ukoliko dođe do oštećenja skalpa, to može negativno i uticati na kosu, odnosno na slabljenje korena dlake. Zbog toga, ne zaboravite na šešir! ????


Kako da zaštitimo kosu?


 

1. Na početku leta napravite svež početak i ošišajte novu frizuru. Preduga kosa može da vas uguši tokom leta, a kraće frizure će vas spasiti od prevelikih vrućina. Osim toga, kosa će biti zdravija i otpornija na sunčeve zrake i morsku so. Na ovaj način ćete umanjiti problem sa ispucalim krajevima i sačuvati volumen kose. I imaćete novu frizuru!


2. Ukoliko farbate kosu, onda leti morate da vodite duplo više računa o njoj. Koristite proizvode koji su posebno namenjni za farbanu kosu. Ukoliko želite da menjate boju, pokušajte da to uradite bar mesec dana pre najvećeg sunca, kako bi kosa procesuirala tretman farbanja i oživela do letnjih sunčevih zraka.


3. Regenerator je obavezan! Sušenje krajeva jedino može usporiti kvalitetan regenrator koji odgovara vašem tipu kose. Ukoliko ste ga pronašli, nemojte da ga menjate. Ako imate problem sa upotrebom regeneratora i brzim prljanjem kose zbog njega, onda ga stavljajte samo na krajeve na minut-dva, kako bi se kosa regenerisala do sledećeg pranja.


4. Ukoliko niste ljubitelj regeneratora, a na moru ste i morate da sačuvate kosu, stavite tanak sloj kokosovog ulja pre uslaska u vodu i prepustite se letu, vaša kosa će biti kao nova.


5. Prirodno sušenje kose mnogim devojkama nije omiljeno, jer kosa ne izgleda perfektno, ali leto je vreme kada možete malo da odmorite i vi i kosa. Osim toga, šta je lepše od blagih morskih talasa. Dodatno zagrevanje kose fenom, peglom, figarom će je samo oštetiti i trebaće vam mnogo vremena da je povratite.


6. Koristite široki češalj za raščešljvanje kose, kako biste je što manje čupali, ali održavali urednom i negovanom iako je vreme odmora.


Ovi saveti za održavanje kose leti su veoma jednostavni, a daju vidljiv efekat ako ih se pridržavate. Već je vreme da počnete sa pripremama, pa nam pišite da li su vam ovi predlozi pomogli.