Proizvodi

Promocije

Kvalitet

Blog

O nama

Lojaliti program

Kontakt

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Magnezijum za sportiste

Izgradnja mišića i oporavak

Magnezijum za sportiste

Magnezijum bisglicinat za maksimalne sportske performanse

 

Magnezijum je ključni mineral za svakog sportistu koji želi da postigne vrhunske rezultate. Bilo da se bavite dizanjem tegova, trčite maratone ili trenirate za sledeći veliki događaj, magnezijum bisglicinat je vaša tajna za uspeh.
 

Zašto baš Magnezijum Bisglicinat?


Magnezijum bisglicinat je organski (helatni) oblik magnezijuma, tj. organsko jedinjenje magnezijuma i aminokiseline glicin koja je prirodno prisutna u našem telu. Upravo je zbog tog oblika je njegova iskoristljivost u telu (bioraspoloživost) veća.Smatra se superiornim u odnosu na sve ostale oblike magnezijuma.

Nemojte praviti kompromise kada je magnezijum u pitanju, pogotovo ako se intenzivno bavite sportom ili bilo kojom vrstom treninga. Nedostatak magnezijuma može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema i loših sportskih rezultata. Članak o posledicama nedostatka magneziuma možete pročitati OVDE
 

Magnezijum i mišići

 

1. Poboljšava funkciju mišića i energiju

 

Magnezijum igra ključnu ulogu u kontrakciji mišića i proizvodnji energije. Pomaže u pretvaranju hrane u ATP, primarni izvor energije za vaše mišiće, osiguravajući vam snagu za najteže treninge

 

Magnezijum i oporavak

 

2. Pospešuje oporavak nakon treninga

Nakon intenzivnog treninga, vašim mišićima je potreban oporavak i regeneracija. Magnezijum bisglicinat podržava sintezu proteina i smanjuje upalu, ubrzavajući oporavak i minimizirajući bol u mišićima


3. Sprečava i smanjuje grčeve

Oprostite se od bolnih grčeva u mišićima. Magnezijum pomaže u regulaciji kontrakcija i relaksaciji mišića, održavajući balans elektrolita i sprečavajući grčeve

 

4. Poboljšava zdravlje kostiju

Trening snage i sportovi sa visokim opterećenjem na mišiće, opterećuju i vaše kosti.  Magnezijum bisglicinat jača gustinu kostiju, smanjujući rizik od preloma i podržavajući dugoročno zdravlje skeleta.

Još bolju podršku vašem skeletnom sistemu i zdravlju mišića ćete imati ako uvrstite kombinaciju Magnezijum bisglicinata i vitamina D3 u ekstradevičanskom maslinovom ulju.

 

Sve suplemente za zdravlje kostiju i zglobova možete pogledati OVDE


5. Optimizuje funkciju nervnog sistema

Magnezijum je esencijalan za nervnu signalizaciju, pomažući u balansiranju kalcijuma i smanjenju prekomernog neuralnog opterećenja. Ovo ne samo da smiruje nervni sistem, već i poboljšava mentalni fokus i smanjuje nivo stresa tokom i nakon vežbanja.

 

Ukoliko imate problem sa kvalitetnim snom, to može biti upravo dokaz nedostatka magnezijuma.

 

MAGNEZIJUM BISGLICINAT - Prirodni način za postizanje vašeg punog atletskog potencijala.

Počnite danas i osetite razliku!

 

Uključite hranu bogatu magnezijumom u svoju ishranu, kao što su lisnato zeleno povrće, orašasti plodovi, seme i integralne žitarice, ili odaberite visokokvalitetne suplemente magnezijuma kako biste zadovoljili svoje dnevne potrebe - Strong Nature® Magnezijum bisglicinat, organsko jedinjenje magnezijuma i aminokiseline glicin, visoke bioraspoloživosti.


Ne pravite kompromise! Iskoristite ponudu koja traje do 31.07.2024.