Proizvodi

Promocije

Kvalitet

Blog

O nama

Lojaliti program

Kontakt

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

  Najbolji preparati za mišiće, kosti i zglobove

  Kosti i zglobovi čine deo koštano-zglobnog sistema, dajući potporu, snagu i pokretljivost našem telu. Jedinstvena kombinacija minerala (kalcijuma i fosfora), kolagena i koštane srži čini naše kosti dovoljno jakim, a opet dovoljnom fleksibilnim i sposobnim za regeneraciju, dok spojevi između njih (zglobovi) čine naše telo gipkim i pokretnim.

  Zato ne preterujemo kada kažemo da briga o kostima i zglobovima ne doprinosi samo zdravlju, već sveukupnom kvalitetu života.

  Naš koštano-zglobni sistem često je prvi na udaru pojačanog fizičkog napora i intezivne fizičke aktivnosti, nepravilne ishrane, sedelačkog načiona života, a trpi i hormonalne i genetske uticaje. Nije neobično da se povrede i propadanje ovog sistema organa dešava već u tridesetim i četrdesetim, da bi se degeneracija počela ubrzano odvijati sa starenjem.

  Osteoporoza, artritis, giht, povrede zglobova samo su neke od pojava koje se sve češće susreću u opštoj populaciji, pa se postavlja pitanje šta možemo da uradimo da bismo produžili mladost našim kostima i zglobovima?

   

   

  Prevencija i suplementi za zglobove i kosti

  Evo nekoliko saveta kako očuvati zdravlje kostiju i zglobova:

  • Balansirana ishrana - osigurajte unos kalcijuma i vitamina D, tako što će se na vašem meniju naći namirnice kao što su mlečni proizvodi, lisnato zeleno povrće, orašasti plodovi.
  • Hidratacija - voda je ključna za celokupno zdravlje, uključujući i zdravlje zglobova. Pomaže podmazivanju zglobova i podržava opšte funkcije tela.
  • Fizička aktivnost - Uključite vežbe s opterećenjem kao što su šetnja, trčanje i trening snage kako biste očuvali gustinu kostiju, kao i vežbe fleksibilnosti za očuvanje pokretljivosti zglobova.
  • Održavajte zdravu težinu - višak telesne mase predstavlja opterećenje za zglobove, posebno kolena i kukove.
  • Zaštitite zglobove - koristite pravilne tehnike pri podizanju teških predmeta kako biste izbegli opterećenje leđa i zglobova i nosite odgovarajuću zaštitnu opremu prilikom bavljenja sportom.
  • Praktikujte pravilan položaj tela - Održavajte pravilan položaj dok sedite, stojite i podižete stvari.
  • San i odmor - Kvalitetan san i odmor između intenzivnih fizičkih aktivnosti pomažu prirodne procese oporavka i ozdravljenja tela.
  • Izbegavajte pušenje i ograničite unos alkohola - Pušenje ometa apsorpciju kalcijuma, dok prekomerna konzumacija alkohola može doprineti gubitku kostiju.
  • Koristite dodatke ishrani - Ako imate problema sa unošenjem dovoljno kalcijuma i vitamina D putem ishrane, razmotrite dodatke ishrani.

   

  Pre nego što krenete tražite najbolji suplement za zglobove i zdravije kosti, predlažemo vam da se konsultujete sa vašim lekarom ili nutricionistom, kao i da se raspitate šta bi takvi suplementi trebalo da sadrže. 

   

   

  Suplementi za kosti, hrskavicu i zglobove

  Pravilna ishrana je ključna u podršci zdravlju kostiju i zglobova, ali brz tempo često nam ne ostavlja dovoljno vremena da se pozabavimo pripremom hrane od pažljivo probranih namirnica. Posledica je nedovoljan unos mikronutrijenata ishranom kojom bi se zadovoljile naše dnevne potrebe. Spasonosno rešenje dolazi u vidu suplemenata vitamina i minerala.

  Ovi dodaci ishrani predstavljaju dodatak dobro izbalansiranoj ishrani i kao takve ih treba i koristiti. Evo šta bi trebalo da sadrže preparati za zglobove i hrskavicu:

  • Kalcijum je glavni mineral za zdravlje kostiju, jer doprinosi njihovoj strukturi i snazi. Iako bi glavni izvor kalcijuma trebalo da dolazi iz hrane kao što su lisnato povrće i mlečni proizvodi, suplementi mogu biti korisni za one koji imaju problem da ishranom zadovolje dnevne potrebe.
  • Magnezijum za zglobove i kosti – ovaj često zanemareni mineral pomaže u apsorpciji i metabolizmu kalcijuma i vitamina D, doprinoseći gustini kostiju. Magnezijum pomaže i u regulisanju funkcije mišića i ublažava bolove u zglobovima. Nedostak magnezijuma je prilično rasprostranjen, a teško prepoznat, te je potrebno reagovati na vreme, bilo kroz unos namirnica ili dodatak magnezijuma ako vaša ishrana ne pruža dovoljne količine ovog esencijalnog minerala.
  • Vitamin D3 je neophodan je za apsorpciju kalcijuma i mineralizaciju kostiju. Vitamin D3, aktivna forma vitamina, sintetiše se u koži izloženoj sunčevoj svetlosti. Međutim, za one sa ograničenim izlaganjem suncu, suplementacija postaje važna. Dodaci vitamina D korisni su za održavanje optimalne gustine kostiju i zdravlja zglobova.
  • Vitamin K pomaže u regulaciji metabolizma kalcijuma, osiguravajući da se kalcijum taloži u kostima umesto u arterijama.
  • Glukozamin sulfat je jedinjenje koje se prirodno nalazi u telu i igra ulogu u formiranju i reparaciji hrskavice. Hrskavica je ključna za pokretljivost zglobova i apsorpciju udaraca. Kao dodatak, glukozamin se često koristi za kontroli bola u zglobovima, posebno kod osteoartritisa. Može da pomogne u smanjenju upale i podržava opšte zdravlje zglobova.

   

   

  Strong Nature vitamini za kosti i zglobove

  Održavanje zdravih kostiju i zglobova od suštinskog je značaja za opšte zdravlje i kvalitet života. Za maksimalan učinak predlažemo holistički pristup koji bi obuhvatao pravilnu ishranu, redovno vežbanje, odmor i san. Dodaci ishrani čine savršenu dopunu koja može značajno doprineti dugovečnosti i funkcionalnosti skeletnog sistema.

  Strong Nature u svojoj ponudi ima kapsule za zdrave kosti i zglobove koji predstavljaju idealnu podršku vašem zdravlju. Pažljivo odabrani vitamini i minerali u idealnom odnosu biće odlična dopuna u prevenciji i jačanju vašeg koštano-zglobnog sistema.

  Posetite Strong Nature i poručite najbolje suplemente za zdrave i jake zglobove i kosti.

  Koštano-zglobni sistem

  Ovaj sistem u našem organizmu čine kosti, hrskavice, zglobovi, tetive i mišići. Od zdravlja koštano-zglobnog sistema, zavisi nam kretanje i kvalitet života u celosti.

   

  Zašto dolazi do oboljenja?

  Do oboljenja kostiju i zglobova dolazi zbog nedostatka neophodnih minerala, proteina i kalcijuma koji daju čvrstinu ali i elastičnost, i sprečavaju upale. Zbog nedostatka nutrijenata mogu se javiti razne reumatske, upalne i degenerativne bolesti, kao što je osteoporoza.

   

  Kako sačuvati zdravlje kostiju i zglobova?

  Za potrebe obnavljanja hrskavice, kostiju i vezivnih tkiva, prevenciju osteoporoze i pomoć u tretiranju oboljenja koštano-zglobnog sistema, preporuka je da se u ishranu doda vitaminsko-mineralni kompleks ili glukozamin sulfat.

   

  -15%

  Magnezijum bisglicinat

  60 tableta / 100 mg Mg

  1.780,00 RSD 1.513,00 RSD

  1 TABLETA STRONG NATURE® MAGNEZIJUM BISGLICINAT SADRŽI:

  833 mg magnezjum bisglicinata, što je jednako 100 mg elementarnog magnezijuma

   

  Strong Nature® Magnezijum Bisglicinat (Helatni oblik magnezijuma) je dodatak ishrani proizveden po najvišim standardima kvaliteta namenjen poboljšanju fizičkih i psihičkih sposobnosti. Magnezijum se nalazi u obliku bisglicinata koji ima znatno veću bioraspoloživost u odnosu na citrat i oksid. Podržava rad i normalno funkcionisanje nervnog, mišićnog i kardiovaskularnog sistema.

  • Doprinosi smanjenju mišićne slabosti, umora, bolova i grčeva u mišićima
  • Preporučuje se sportistima i rekreativcima za poboljšanje performansi i
   pravilan rad mišića tokom intenzivnih treninga
  • Smanjuje napetost, nervozu i razdražljivost
  • Povoljno utiče kod anksioznosti i depresije
  • Preporučuje se kod nesanice, glavobolje i loše koncentracije
  • Učestvuje u održavanju zdravlja kostiju i zuba, prevenciji osteopenije i osteoporoze
  • Neophodan je u prevenciji i tretiranju hipertenzije, ateroskleroze i dijabetesa

  Paket Sport

  60 tableta + 30 kapsula + 30 softgel kapsula

  2.650,00 RSD

  PREDNOSTI PAKETA

  • Zdravstveni benefiti sinergijskog delovanja svih aktivnih sastojaka
  • Ušteda 585 RSD - Trajno niža cena
  • Besplatna isporuka na adresu

   

  Paket Sport - Idealna kombinacija za postizanju maksimalnog atletskog potencijala i vrhunskih performansi

   

  Strong Nature® Magnezijum bisglicinat, Vitamin D3 2000 IU i Koenzim Q10+Acetil-L-Karnitin,

  uz redovnu upotrebu, ZAJEDNO DOPRINOSE:

  • zdravlju i izgradnji mišića, boljoj aktivaciji tokom treninga
  • zdravlju kostiju i nerava (smanjenje bolova i grčeva u mišićima)
  • bržem i kvalitetnijem oporavku nakon treninga
  • smanjenju indikatora premora kao što je kreatin kinaza
  • podstiču transport energije unutar ćelija i pretvaranje masti u energiju
  • boljem opštem zdravlju, povećanju energije i motivacije
  • smanjenju umora, glavobolja, anksioznosti ili depresivnih raspoloženja

  Glukozamin sulfat megapack, Paket 1+1 gratis

  100 + 100 kapsula / 500 mg

  1.310,00 RSD

  Strong Nature® Glukozamin Sulfat megapak, paket 1+1 GRATIS, je je dodatak ishrani kreiran za potrebe negovanja i očuvanja zdravlja zglobova sa povoljnim efektima na održavanje optimalne funkcije hrskavice. Preporučuje se:

  • Kod oštećenja hrskavice u zglobovima
  • Za poboljšanje fleksije i ekstenzije (pokretljivosti zglobova)

  Magnezijum, Kalcijum, Vitamin D3

  60 kapsula

  610,00 RSD

  Strong Nature® Magnezijum, Kalcijum, Vitamin D3 je vitaminsko-mineralni dodatak ishrani visokog kvaliteta sa povoljnim efektom na zdravlje kostiju i zube, normalno funkcionisanje koštanog, mišićnog, kardiovaskularnog,i nervnog sistema.

  • Doprinosi zdravlju kostiju i zuba
  • Kod bola i grčeva u mišićima
  • Kod umora, slabosti, iscrpljenosti i nervne napetosti
  • Za prevenciju i kao dodatak u terapijama osteporoze i osteopenije

  Vitamin K D Mangan Cink Paket 1+1

  30 + 30 kapsula

  855,00 RSD

  Strong Nature® Vitamin K D Mangan Cink je dodatak ishrani na bazi vitamina K i D, mangana i cinka koji doprinosi očuvanju zdravlja kostiju.

  Preporučuje se:

  • Kod osteoporoze i osteopenije, kao dodatak terapiji osteoporoze
  • Ženama u menopauzi
  • Osobama srednjeg i starijeg životnog doba
  • Kod preloma kostiju za njihovo brže zarastanje
  • Osobama koje uzimaju suplemente kalcijuma
  • Osobama sa osteoartritisom
  • Osobama na terapiji kortikosteroidima i antikonvulzivima
  • Sportistima i osobama koje se rekreativno bave sportom

   

  Vitamin D3 2000 IU

  30 mekih želatinoznih kapsula / 50 µg

  565,00 RSD

  Strong Nature® Vitamin D3 2000 IU je hrana za posebne medicinske namene na bazi vitamina D u ekstra devičanskom maslinovom ulju.
  Preparat se preporučuje za potrebe ishrane:

  • U cilju sprečavanja nedostatka vitamina D kada postoji rizik od malapsorpcije
  • U slučajevima nedostatka vitamina D kod zdravih osoba koje nemaju poremećaj resorpcije
  • Kao dopuna terapije kod osteomalacije i osteoporoze
  • Kod hipoparatireoidizma
  • Kod nedovoljnog izlaganja suncu

  Vitamin D3 4000 IU

  30 mekih želatinoznih kapsula / 100 µg

  660,00 RSD

  Strong Nature® Vitamin D3 4000 IU je hrana za posebne medicinske namene na bazi vitamina D u ekstra devičanskom maslinovom ulju.
  Preparat se preporučuje za potrebe ishrane:

  • U cilju sprečavanja nedostatka vitamina D kada postoji rizik od malapsorpcije
  • U slučajevima nedostatka vitamina D kod zdravih osoba koje nemaju poremećaj resorpcije
  • Kao dopuna terapije kod osteomalacije i osteoporoze
  • Kod hipoparatireoidizma
  • Kod nedovoljnog izlaganja suncu

   

  Prikazano 7 od 7